Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 20-11-2023 | Article Rating | (0) reacties

Hoe schakel je de melding ‘Nieuwe login geregistreerd’ uit in Moodle?

Avetica, Moodle Premium Partner

Veiligheid in Moodle

Met de nieuwe gebruikersinterface van Moodle 4.0 werd er nog een nieuwe functie geïntroduceerd. Elke keer als je inlogt in Moodle op een nieuw device of browser krijg je direct een e-mail. Deze bevat informatie en een waarschuwing om je wachtwoord te veranderen als je de inlogpoging niet herkent. Dit zien we steeds meer bij online applicaties en het is een onderdeel bij het veilig gebruik van Moodle.

Mail - Nieuwe login geregistreerd Moodle

Uitschakelen van deze meldingen

Niet iedereen zit op deze e-mails te wachten en gelukkig kan je dit op twee manieren uitschakelen.

1. Via sitebeheer: De beheerder van Moodle kan deze melding voor alle gebruikers uitschakelen via /admin/message.php. Of via Sitebeheer | Algemeen | Berichten | Instellingen meldingen en dan zoeken naar de optie ‘Melding nieuwe login’.

2. Via eigen profiel: elke gebruiker kan deze meldingen ook zelf uitschakelen. Klik op Meldingen in de bovenbalk, daarna op het tandwieltje en zoek naar de optie ‘Melding nieuwe login’.

Verbeteringen?

Het zou mooi zijn als er nog enkele verbeteringen door Moodle worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld dat alleen een e-mail verstuurd wordt als je inlogt op een andere computer, browser of device. Of dat je kan aangeven dat een browser voor 30 dagen lang wordt vertrouwd.


Het bericht Hoe schakel je de melding ‘Nieuwe login geregistreerd’ uit in Moodle? is eerst gepubliceerd op Avetica.

Avetica helpt jou met Moodle, het meest gebruikte leer­management­systeem ter wereld, zodat jouw deelnemers effectief leren in een aantrekkelijke leer­omgeving.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?