Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 17-10-2023 | Article Rating | (0) reacties

Bekijk cursusoverstijgend al je feedback in Moodle

Avetica, Moodle Premium Partner

Feedback in Moodle

We weten het allemaal. Feedback is een belangrijk onderdeel van het leren. Het helpt ons om onze sterke en zwakke punten te identificeren, en om ons werk te verbeteren. In de sociaal-constructivistische visie op leren die Moodle als basis heeft, is feedback een essentieel onderdeel. Dat is ook één van de redenen waarom er zoveel mogelijkheden voor het geven van feedback in Moodle zitten. Op verschillende plaatsen in Moodle zie je als student de feedback van docenten en andere studenten. Bijvoorbeeld in de opdrachtmodule kun je op een prettige manier feedback geven aan studenten. Maar voor de feedback in de quiz module moet je weer naar een andere plaats in Moodle gaan.

Cursusoverstijgend al jouw feedback zien in Moodle

Als je echter met veel verschillende cursussen en opdrachten werkt, hebben zowel beheerders, docenten en studenten geen overzicht van alle behaalde feedback. De feedback staat namelijk alleen in de betreffende opdracht zelf. De plugin “My Feedback” is een rapport dat studenten de mogelijkheid biedt om alle feedback en cijfers van opdrachten en testen in één overzicht te zien.

Verder biedt de plugin het volgende:

  1. Export functie
  2. Zoek functie
  3. Sorteerfunctie

Als docent of beheerder kun je via het gebruikersprofiel van een student alle gegeven feedback in één overzicht bekijken. De plugin houdt rekening met de rechten. Je ziet als docent alleen gegeven feedback van cursussen waar je zelf bent ingeschreven.

Hoe werkt het?

De plugin toont alle cursussen waar je bent aangemeld. Wel dient in de instellingen van de cursus “Laat cijfers aan leerlingen zien” op “Ja” te staan.


Het bericht Bekijk cursusoverstijgend al je feedback in Moodle is eerst gepubliceerd op Avetica.

Avetica helpt jou met Moodle, het meest gebruikte leer­management­systeem ter wereld, zodat jouw deelnemers effectief leren in een aantrekkelijke leer­omgeving.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?