Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 21-08-2023 | Article Rating | (0) reacties

Het verhaal van 21 jaar Moodle

Avetica, Moodle Premium Partner

21e verjaardag

Op 20 augustus 2023 vierde Moodle haar 21e verjaardag. Maar het verhaal achter Moodle begon al veel eerder. Martin Dougiamas, de bedenker, ontwikkelaar en oprichter van Moodle woonde in zijn jeugd zo’n 1000 kilometer van de dichtstbijzijnde school in een afgelegen gebied van de West-Australische woestijn. In de jaren 70 van de vorige eeuw beschikte het onderwijs nog niet over computers of internet. De best beschikbare technologie op dat moment was leren via de radio en dat deed Martin dan ook. Deze ervaring is het begin geweest van zijn visie om te zorgen dat echt overal goed onderwijs gegeven kan worden. En dit vergt andere benadering dan de fysieke klaslokalen. Zijn slechte ervaringen met de eerste LMS-en uit de jaren 90 zijn de drijfveer geweest om een eigen LMS te bouwen, Moodle genaamd.

Het verhaal in 2 minuten

Sinds de release van versie 1.0 op 20 augustus 2002 is Moodle hard gegroeid tot het meest gebruikte leermanagementsysteem ter wereld en meer dan 100 Moodle partners die lokaal organisaties ontzorgen met de techniek en zorgen dat Moodle goed gebruikt wordt als hulpmiddel bij het online leren.

In deze video zie je het hele verhaal in twee minuten.

Groei van Moodle in cijfers

De groei van Moodle blijft maar doorgaan. In onderstaande factsheet zie je mooie cijfers staan waar je alleen met verbazing naar kan kijken. Want het aantal geregistreerde sites is in werkelijkheid vele malen hoger. Wij zien dat weinig klanten hun Moodle site registreren. Wil je de voordelen weten van registratie? Lees dan deze oproep van een aantal jaar geleden.


Het bericht Het verhaal van 21 jaar Moodle is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Moodle Premium Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?