Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 09-01-2023 | Article Rating | (0) reacties

Overzicht van alle Nederlandstalige MoodleMoots

Avetica, Moodle Premium Partner

Terugblik

In deze periode van het jaar heb je tijd om terug maar ook vooruit te kijken. Als Avetica zijn we volop bezig met de voorbereiding van de 15e Nederlandstalige MoodleMoot. Ik moest daarbij terugdenken aan alle voorgaande Moots maar daarover zo meer. Eerst maar eens beschrijven waar de term vandaan komt.

Historie

Waar komt het woord MoodleMoot vandaan? ‘Moot’ is een oud Angelsaksisch woord voor een bijeenkomst van de vrijmannen van een graafschap. Sean Keogh gebruikte deze term toen hij voor het eerst een Moodle conferentie organiseerde in 2004 in Oxford. Dat is twee jaar nadat versie 1.0 van Moodle uitkwam. Vanaf dat moment werden ook de eerste bedrijven partner van Moodle HQ. Nu zijn er wereldwijd 104 Moodle (Premium) Partners.

Overzicht van MoodleMoots in Nederland en Vlaanderen

Er zijn dus al 14 Nederlandstalige Moodlemoots geweest. Met gepaste trots kan ik zeggen dat ik (Arnout) ze allemaal heb meegemaakt waarvan de meeste als bestuurslid van de Nederlandse Moodle Vereniging (Ned-Moove) of Stichting Mnet Benelux. En nu organiseren we vanuit Avetica de komende MoodleMoot in Dordrecht. Het blijft leuk om dit event rondom een geweldig open source LMS te organiseren. Elke keer is het weer een plek waar kennis over Moodle wordt gedeeld en gebruikers elkaar inspireren.

Hieronder een overzicht van alle Nederlandstalige MoodleMoots met de plaats waar deze gehouden is. Bij welke was jij aanwezig?

2005: Kapelle-op-den-Bos
2007: Woerden
2008: Antwerpen
2009: Amsterdam
2010: Bilthoven
2011: Den Haag
2012: Amsterdam
2013: Arnhem

2014: Utrecht
2015: Eindhoven
2017: Alkmaar
2020: online
2021: online
2022: Tilburg
2023: Dordrecht

Wereldwijde MoodleMoot

In veel andere landen worden ook MoodleMoots georganiseerd. Bekijk dit overzicht van de Moots die nu gepland staan. Sinds 2019 organiseert het Moodle hoofdkantoor ook een jaarlijkse ‘Global MoodleMoot’. In 2020 en 2021 waren dat online versies. In 2019 en 2022 was ik in Barcelona, samen met een aantal Moodle consultants en verschillende Nederlandse en Vlaamse gebruikers. Voor september 2023 staat deze ook weer gepland en hopen wij er weer bij te zijn.


Het bericht Overzicht van alle Nederlandstalige MoodleMoots is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Moodle Premium Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?