Nieuws van aanbieders

Hieronder treft u een overzicht van alle nieuwsberichten van onze marktspelers die zijn verschenen op e-Learning.nl.


Van Avetica | 11-11-2022 | Article Rating | (0) reacties

Stel per doelgroep een eigen pagina samen in het dashboard van Moodle Workplace

Avetica, Premium Moodle Partner

Custom Pages in Moodle Workplace 4.0

Met de komst van Moodle Workplace 4.0 is naast een nieuw intuïtief ontwerp en navigatie ook een nieuwe functionaliteit toegevoegd: ‘custom pages‘. Toen wij voor de eerste keer deze functionaliteit zagen dachten wij gelijk aan Multiblock. Over deze mooie Moodle plugin schreven wij al in 2020.

Het doel van Custom Pages is dat je zelf pagina’s kan samenstellen met verschillende soorten blokken. Wil jij een aparte pagina met het blok ‘Tekst’, ‘Nieuw beschikbare cursussen’, ‘Studieplannen’ en ‘Mijn Teams’ samenstellen, dan heb je dit binnen een paar klikken gedaan. De nieuwe pagina komt als een link in de bovenbalk naast Startpagina te staan.

Bepaal de doelgroep

Eén van de mooie functies is dat je zelf de doelgroep kan bepalen die deze pagina ziet. Deze functie was binnen de rapporten-generator al ingebouwd. Wil jij dat een pagina alleen maar zichtbaar is voor managers, voor een bepaalde site-groep of alleen voor gebruikers die een specifieke functie hebben? Voeg dan de juiste doelgroep toe aan de pagina.

Bij het uitproberen van deze nieuwe tool was ik dit vergeten. Ik had de pagina wel aangemaakt, maar ik zag hem niet in de bovenbalk verschijnen. Tot ik de doelgroep ‘Beheerders’ toevoegde aan de pagina.

Demonstratie in webinar op 24 november

In het webinar op 24 november laat ik Moodle Workplace 4.0 zien met deze nieuwe tool. Tevens zal ik vertellen wat er op de roadmap van Moodle Workplace staat voor 2023. Er zijn in ieder geval twee verbeteringen die Avetica heeft aangedragen. Meer informatie over dit gratis webinar kan je hier vinden.


Het bericht Stel per doelgroep een eigen pagina samen in het dashboard van Moodle Workplace is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?