Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 19-05-2019 | Article Rating | (2) reacties

Oproep van de Nationale AI-cursus

Oproep van de Nationale AI-cursus

De Nationale AI-cursus heeft in korte tijd 11.000 cursisten bereikt en 61.000 unieke bezoekers. Aantallen waarop menig aanbieder jaloers zou zijn. Maar de initiatiefnemers van deze gratis, laagdrempelige cursus over de impact van kunstmatige intelligentie willen meer. Begin dit jaar, bij het lanceren van de cursus, spraken zij de ambitie uit om 1% van de Nederlandse bevolking te bereiken. Als we uitgaan van de bevolkingsteller van het CBS, dan mikt de Nationale AI-cursus op meer dan 170.000 deelnemers. Er is dus nog werk aan de winkel. Vandaar onderstaande oproep van de initiatiefnemers.

AI heeft steeds meer impact op het dagelijks leven en op ons werk. Daarom hebben we de Nationale AI-cursus ontwikkeld. Het doel van de cursus is om een veel bredere groep Nederlanders te laten meedenken en -praten over de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Nu blijft deze gedachtewisseling beperkt tot een kleine groep wetenschappers. AI lijkt een ver-van-ons-bed-show, terwijl AI volop in beweging is en veel impact gaat hebben. Des te belangrijker dat we weten wat AI is en wat het kan.

Vandaar een oproep aan iedereen die hart heeft voor leren en ontwikkelen, om actief mee te doen aan het bereiken van die 1% van de Nederlandse bevolking. Denk mee, doe mee vanuit ons ambassadeurschap voor (e-)learning. Hoe?

  • Door naar de cursus te verwijzen op elk opleidingsplatform. Immers dat is de plek waar mensen komen om te leren. Dus heb je een Academie, een LMS, attendeer de bezoekers op deze gratis cursus, die heel positieve feedback ontvangt van de deelnemers. We hebben trailer en losse filmpjes die je kunt gebruiken als aanjager voor de cursus (zie youtube).
  • Door mee te doen in het marketen van de cursus. Het is een visitekaartje voor onze branche (e-learning). Gebruik dit in je campagnes. Bijvoorbeeld zoals FME/UpgradeNL doet in de campagne Maketechyours.
  • Door het liken van onze social pagina’s op linkedin, facebook, twitter.
  • Door het aan te bieden aan je eigen medewerkers.
  • Door je familie en vrienden te laten zien wat e-learning inhoudt. Doordat ze een module gratis kunnen volgen die ook hen aangaat.

Vragen of suggesties? Neem dan gerust contact op met iris@elephantroad.nl

 

 

 


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Vico van den Eventuin
Van Vico van den Eventuin | 07-05-2019
De LinkedIn link in de tekst is niet correct :(
Harm Weistra (hoofdredacteur)
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) | 07-05-2019
De link is aangepast.
Zou nu moeten werken.
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Harm Weistra (hoofdredacteur) 18-03-2020

Betekent Corona doorbraak online leren?

Nu de corona-crisis ons dwingt om volop in te zetten op online leren en afstandsonderwijs, moeten we de kans grijpen om er van te leren, stelt hoofdredacteur Harm Weistra.