Nieuws

Een overzicht van nieuwsbericht van onze redactie en aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 28-12-2012 | Article Rating | (0) reacties

Britse Open Universiteit lanceert moocs

De Britse Open Universiteit heeft een platform voor moocs (massive open online courses) gelanceerd. De universiteit gaat daarmee de concurrentie aan met Amerikaanse platforms zoals Coursera, Udacity en edX.

Deze drie Amerikaanse providers bieden nu 230 moocs aan van meer dan 40 onderwijsinstituten. Het platform van de Open Universiteit, Futurelearn, biedt in eerste instantie gratis cursussen aan van twaalf Britse onderwijsinstellingen. Het functioneert als een onafhankelijk bedrijf dat grotendeels in handen is van de Open Universiteit.

De universiteit wil met het initiatief inspelen op de wereldwijde vraag hoger onderwijs, met name in opkomende economieën zoals Brazilië, India en China. Ook moeten er nieuwe kansen ontstaan voor Britse ondernemers op het gebied van onderwijstechnologie.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in:

Meest gelezen nieuws

Achtergronden aanbieders

Vacatures in de markt

Column

0 reacties
Van Let’s Learn! 09-10-2023

Retentie en AI

Helma van den Berg van Let's Learn! beluisterde de bijdrage van Jeanne Bakker aan de podcastserie BrainBakery. Bakker vertelde over de bedreiging en kansen die we nu en in de toekomst van AI kunnen verwachten. In de podcast sprak zij haar verwachtingen uit voor de toekomst van AI in leren. Helma is het met haar eens. Zoals de gedachte om AI voor gepersonaliseerd leren te gebruiken.