Demos

Op deze pagina treft u een aantal demos van e-learning-oplossingen die aangeboden worden door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Iris Koolen | 02-07-2009 | Article Rating | (0) reacties

Schone Handen

Klant
O&O fonds Energie en Nutsbedrijven

Doelgroep
Doelgroep voor de opleiding zijn medewerkers van afval en milieubedrijven (beladers en chauffeurs). De doelgroep bestaat uit een groot aantal nationaliteiten en heeft een laag opleidingsnivo. Daarnaast is er een groot verloop in de groep.

Beschrijving
De vraag van de klant was “Ontwikkel een e-learning omgeving “zonder knoppen”. Een eenvoudige lesmethode die op een leuke en uiterst toegankelijke manier ingaat op onderwerpen als persoonlijke veiligheid, knoppenbediening, veiligheid in het verkeer, veilig en verantwoord vuil inzamelen”. Belangrijke criteria waren interesseren (aandacht vasthouden), leren en enthousiasmeren. Bovendien moest de opleiding rekening houden met mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Vanwege de brede doelgroep is gekozen voor een uitdagend concept met veel prikkelende video, audio en de nodige humor. Het resultaat is een interactieve, audiovisuele presentatie die zo aantrekkelijk is gemaakt dat de gebruiker zich nauwelijks realiseert dat hij instructies ontvangt. Een prototype van ‘walk the talk’. De e-learning toepassing spreekt de taal van de doelgroep en ademt de sfeer van de werkomgeving. Centraal staan twee hoofdpersonen; de ervaren collega en een alterego, een net beginnende collega. De video wordt afgewisseld met quizvragen en wordt afgesloten met een toets. De opleiding is gekoppeld aan een leermanagementsysteem (LMS). Via dit LMS kunnen managers de voortgang en resultaten volgen van de medewerkers. Het Nederlandse onderwijskundig bureau TinQwise uit Hilversum heeft met dit project verschillende prijzen gewonnen, waaronder een internationale Golden Medal 2009, gewonnen tijdens de 51ste editie van New York Festivals.

Opdrachtnemer
TinQwise

Doorlooptijd
-

Resultaat
Het resultaat werd een interactieve, audiovisuele presentatie die zo aantrekkelijk is gemaakt dat de gebruiker zich nauwelijks realiseert dat hij/zij instructies ontvangt. Centraal in het, met video's, audio en humor, doorspekte concept staan twee hoofdpersonen: de ervaren collega en een alter ego, een net beginnende collega. De video wordt afgewisseld met quizvragen en wordt afgesloten met een toets. De opleiding is gekoppeld aan een leermanagementsysteem (LMS). Via dit LMS kunnen managers de voortgang en resultaten volgen van de medewerkers.

Systeemeisen
Flash, audio en video.

Link naar demo:
http://demo.tinqwise.nl/vuilnis/preview/


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie. Door in te loggen kunt u direct reageren, zonder uw naam en e-mailadres te hoeven invoeren.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: