Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Let’s Learn! | 07-01-2020 | Article Rating | (0) reacties

Opkomst Microlearning in business

Opkomst Microlearning in business

In 2017 (in dit artikel) schreef ik nog dat vanuit ATD’s  research bleek dat 92 procent van de organisaties die toen werkten met microlearning, dit nog meer wilde inzetten in 2018. Meer dan 67 procent van de organisaties die het nog niet gebruikten, wilden ermee starten. Microlearning in business werd als een blijver gezien.

Inmiddels weten we uit cijfers uit vergelijkbaar onderzoek dat al 54.1% van leerprofessionals in de afgelopen 18 maanden microlearning heeft gemaakt. En nog mooier, 95.8% van alle respondenten verwacht het in de komende 18 maanden te gaan maken. Dus los van of ze al eerder met deze leervorm hebben gewerkt of niet.

In de Google Trends is de stijgende populariteit ook terug te zien, figuur 1 trend 2014-2019:

De nieuwe trend voor business: AI microcursussen

Microlearning is het concept van kennisvergaring in kleine brokjes in een korte periode. De ontwikkeling naar kort en krachtig is gewild. Trendvoorspellers op het gebied van Artificial Intelligence voorspellen zelfs dat microlearning in een LMS systeem de komende 4–5 jaren e-learning gaat vervangen.

Micro-Cursussen: De toekomst van e-Learning?

Signum.ai “Focusing On Trends” voorspelde onlangs in haar analyses dat in de USA de microlearning markt per jaar 46% gaat groeien. Signum.ai voorspelde dat deze groei doorgaat tot na 2024. Ze zien microlearning als een manier om snel en effectief medewerkers te laten leren. Voor de toekomst voorspellen ze dat microlearning veel breder toegepast gaat worden. Ze benoemen zelfs het toepassen in hoger onderwijs en bijscholingen. Figuur 2 trend groei microlearning volgens Signum.ai:

microlearning groei trend

Microlearning Trend

Klassikale en e-learning cursussen worden steeds vaker vervangen door microlearnings. Artificial Intelligence en chatbots zijn onderdeel van die beslissing. Die maken dat er analyse mogelijk is van het gebruik en de inzet van de verschillende online leeroplossingen. Daaruit blijkt dat microlearning populair is onder de gebruikers. De populariteit van microlearning in business is volgens Signum.ai te danken aan de volgende voordelen van Microlearning:

  • Tijd: Het is makkelijk voor lerenden om een cursus te volgen omdat het niet veel tijd kost.
  • Snel resultaat: Als je iets hebt na het afronden van een les waarover je meer weet, is dat een grote motivatie om door te gaan naar een volgende microlearning.
  • Engagement: De lerende heeft snel resultaat en beloning (let dus goed op het positief belonen bij afronden). Dit verhoogt de betrokkenheid van de lerende.
  • Flexibiliteit: Doordat de content snel te veranderen is, is het voor de organisatie ook flexibel en snel aan te passen.
  • Lage kosten: Je kunt materialen hergebruiken.

Snel veranderende wereld

De snel veranderende wereld maakt dat we moeten blijven leren om bij de moderne werkomgeving te passen. Technologische ontwikkelingen gaan snel. De toekomst van leren en onderwijs kunnen gezien worden in de synergie van leren en moderne informatietechnologie. Wij zijn ervan overtuigd dat de voorspelling van Signum.ai dat deze trend in de komende jaren ook vat krijgt op e-learning en de opleidingsinstituten gaat kloppen.

Geschreven door: Helma van den Berg

Inspiratiebronnen:

ATD Microlearning delivering bite-sized knowledge
Raptivity Just One Thing – Microlearning A Practitioners Guide
Artificial Intelligence Forecasts Micro-Courses As A New eLearning Trend
https://signum.ai/

Lees hier het artikel uit 2017: De opkomst van microlearning
of ga naar onze website.


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

09-10

Retentie en AI

Door: Let’s Learn!