Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Splintt | 07-12-2015 | Article Rating | (1) reacties

Postduif

Postduif

Ik ben van nature nogal niet een postduif. Ik verdwaal tamelijk snel, heb weinig richtingsgevoel. Voor mij zijn “de tom” en googlemaps op de smartphone dan ook echt een uitkomst, vooral in buitenlandse steden.


Dat bleek maar weer bij een avondje ‘gemütlich im Kino’ in Berlijn. Avatar moet je niet thuis kijken, hadden mijn Y-collega’s gezegd. Prima, Opa und Oma passen auf die kinder auf, stukkie rijden met de tom, stukkie lopen met de walkie browsie. Dan een kaartje en de gebruikelijke lawaai-snacks kopen en net op tijd plaatsnemen op de genummerde stoelen, mobieltje uit en genieten maar.

Helaas….. Achter ons zit en hele batterij mobielverslaafde meiden van tussen de 13 en 15. Ze laten elkaar SMS-jes en foto’s zien. Giebeldegiebel. Tijdens de film bellen is blijkbaar ook heel gewoon. 

Mijn vriendin ziet aankomen wat er gaat gebeuren en maant me tot rust. Voordat het stoom uit mijn oren komt, lopen we na een half uur filmfrustratie wijselijk naar buiten. Onder het genot van koffie met gebak van Duitse proporties leg ik me langzaam maar zeker neer bij de helaasheid der dingen. 

“Ships! Kwijt!”. 
“Hoe kwijt, wat kwijt?”, vraagt mijn geboren Berlijnse vriendin. 
“Me mobiel, gejat!” enige paniek maakt zich van mij meester bij het besef van de gevolgen. 

We willen terug naar de parkeergarage, maar hadden natuurlijk niet opgelet hoe we nou precies waren gelopen. Daar hebben we immers de walkie browsie voor. Mijn geboren Berlijnse wist de weg ook niet meer. Toen zijn we maar ruziënd naar de Alexanderplatz gezigzagd en vandaar zum Parkhaus und nach Hause

“Moet jij niet je telefoon laten blokkeren?” suggereert ze nog net iets te vroeg. Mokkend geef ik het uiteindelijk toe. Het blokkeernummer staat in mijn mobiel, de nummerbackup van drie jaar geleden staat thuis op de werklaptop. Het nummer van de zaak ken ik gelukkig nog uit mijn hoofd maar kan ik pas maandag weer bellen. Gelukkig had ik hem netjes uitgezet voor de film en komt niemand zonder inlogcode op de SIM.

Uiteindelijk meer dan een week geen App gezien, zonder Googlemaps gedaan, niet gebeld, geen mail gelezen, echt info-vakantie gehad.

Erik Huisman werkt bij Splintt


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Marc de Vries
Van Marc de Vries | 10-12-2015
Jongeren tussen de 13 en 15 sturen geen sms-jes......
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

18-03

Betekent Corona doorbraak online le...

Door: Harm Weistra (hoofdredacteur)
25-10

Kanttekeningen bij het monitoren va...

Door: Wilfred Rubens (redactie)
07-01

Opkomst Microlearning in business

Door: Let’s Learn!
01-02

Hypes gaan, trends blijven bestaan

Door: Wilfred Rubens (redactie)