Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Yvonne Sterken (redactie) | 03-09-2010 | Article Rating | (0) reacties

Innovatie belonen en aanmoedigen

Innovatie belonen en aanmoedigen

Ik ben weer begonnen, als voorzitter van de vakjury van de Nederlandse e-learning award, met de voorbereiding voor de e-learning awards voor 2011. Twee jaar geleden zijn we gestart met de eerste award “als onderscheiding voor innovatieve projecten waarbij technologie een hoofdrol speelt om het leren en/of de performance van mensen en organisaties te verbeteren”.

Afgelopen jaar hebben we bij de beoordelingscriteria, naast innovatie, sterk de nadruk gelegd op bewezen resultaat en impact. Daarbij hebben we als jury geconstateerd dat het merendeel van de inzendingen inderdaad kwalitatief hoogstaande, gedegen en ‘bewezen’ e-learning producten/projecten was. Je zou kunnen zeggen, we kregen hiermee dus waar we om gevraagd hadden. Maar… we misten echte innovaties.

Ik weet echter zeker dat er projecten zijn waarin nieuwe technologie wordt gebruikt (bijvoorbeeld mobile/tablets of social media tools), of projecten waarin technologie vernieuwend wordt ingezet om het leerproces te transformeren (bijvoorbeeld serious gaming, digital storytelling, informeel leren).

Zijn we niet zo innovatief met e-learning in Nederland? Daar geloof ik dus niets van. Of bereiken we met de awards een publiek dat niet bezig is met innovatie? Het merendeel van de inzendingen van de afgelopen jaren kwam uit de zakelijke markt en non-profit organisaties. Zijn die behoudender? Ligt daar de focus minder op innovatie dan bijvoorbeeld in het onderwijs? Of past innovatief en bewezen resultaat niet bij elkaar? Innovatie levert wellicht niet meteen bewezen resultaat, bijvoorbeeld bij een grass root aanpak.

Voor komend jaar willen we innovatie extra onder de aandacht brengen en aanmoedigen. De jury beraadt zich de komende weken over de definitieve criteria voor de e-learninga wards 2011, en deze zullen binnenkort op e-learning.nl bekend gemaakt worden. Wat vindt u, wat voor project zou komend jaar met een e-learning award beloond moeten worden?

Yvonne Sterken


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

15-04

Gepersonaliseerd leren heilige graa...

Door: Wilfred Rubens (redactie)
25-10

Kanttekeningen bij het monitoren va...

Door: Wilfred Rubens (redactie)