Columns

Een overzicht van columns geschreven door de redactie en medewerkers van aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van de Redactie | 07-06-2008 | Article Rating | (2) reacties

De camping als leeromgeving?

De laptop gaat steeds vaker mee op vakantie, kopte Webwereld onlangs. Dat moet een niet-religieuze e-learning evangelist als mij vast aanspreken, zult u denken. Voor de tent een leerobject bestuderen, terwijl de kinderen in het zwembad liggen. Of op het balkon van je hotel RSS-feeds lezen, bronnen social bookmarken en bloggen. Mooi niet. Mij niet gezien. Ik zal drie voorbeelden geven waarom vakanties en e-learning niet samen gaan.

Stel je gaat naar een camping in Zuid-Frankrijk. 's Nachts ben je druk met geultjes graven. 's Morgens sta je uren in de rij bij de boulangerie voor een stokbrood. 's Middags onder de douche vraag je je alleen maar af van wie en van van welk lichaamsdeel, de haren tussen je tenen eigenlijk zijn. En 's avonds word je afgeleid door de geluiden uit de tent van die zwoele zweedse schone, waardoor je alleen maar denkt: waarom zij wel, en wij niet? Met andere woorden: door al dat gedoe kom je niet aan e-learning toe.

Het hotel dan? Ook niet. Ik durf namelijk te wedden dat je komende zomer in hotels veel zelfvoldane Duitsers tegen zult komen. Hun Manschaft heeft namelijk wèl weer...enfin. Menig bierdrinkende Beier draagt dan een hele foute bermuda met een te klein Hawaiaans hemd. Daardoor vraag je je de hele dag alleen maar af: kennen ze de Zeeman ook in München? (Antwoord: ja, aber dann viel grösser.) En daardoor kun je je natuurlijk niet concentreren op leren. 

Zelf ga ik altijd naar een appartement op een rustig Grieks eiland. Wat let me -behalve de vraag of draadloos internet aanwezig is- om mijn laptop mee te nemen? Welnu: mijn voor de rest lieve vriendin heeft gedreigd mijn laptop in zee te gooien, als ik 'm mee neem. En geloof me: daar is ze toe in staat. Zo blijkt maar weer dat je naaste omgeving je in de gelegenheid moet stellen om aan e-learning te doen. Is dat niet het geval, dan kun je e-learning vergeten. Vooral op vakantie.

Wilfred Rubens is werkzaam als beleidsmedewerker van het College van Bestuur van Gilde Opleidingen, redacteur van e-learning.nl en edublogger


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Göran Kattenberg
Van Göran Kattenberg | 10-06-2008
Dat is natuurlijk ook wel weer een leerzame ervaring..
Hiten
Van Hiten | 01-05-2012
Kijk, dat is service .Ik vind het altjid prettig dat als ik ergens reageeer ik daar een bericht van ontvang, in plaats van er nog een paar dagen tot een paar weken regelmatig terug te moeten checken of iemand gereageerd heeft .Toch?
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Website

Meest gelezen columns

15-04

Gepersonaliseerd leren heilige graa...

Door: Wilfred Rubens (redactie)
25-10

Kanttekeningen bij het monitoren va...

Door: Wilfred Rubens (redactie)
07-01

Opkomst Microlearning in business

Door: Let’s Learn!