Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 11-09-2016 | Article Rating | (0) reacties

Waar was jij op 9/11?

Vandaag is het vijftien jaar geleden dat twee passagiersvliegtuigen doelbewust het World Trade Center in New York ramden, en één vliegtuig het Pentagon bewust raakte. Ik weet nog dat ik de ernst van de situatie pas doorhad toen ik de eerste beelden zag.

WTC aanslag 9/11

Door Wally Gobetz, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7972261

Ik was destijds werkzaam bij KPMG Consulting. Ik had die dag een overleg bij de AOC Raad in Ede over een strategieproject dat we op hun verzoek uitvoerden (strategiesessies met directies van AOC’s over ICT in het onderwijs). Ik zou die dag vroeg thuis zijn, maar realiseerde me dat ik mijn huissleutel was vergeten.

Mijn partner werkte toen vlak bij ons huis. Ik reed daarom langs haar werk om haar sleutel op te halen. “Heb je gehoord dat een vliegtuig in New York bewust een wolkenkrabber is ingevlogen?”, vroeg zij ontzet. Ik had nog niks gehoord, en realiseerde me de ernst hiervan op dat moment volstrekt niet.

Toen ik de auto thuis parkeerde, belde een collega me op. Hij eindigde het korte gesprek met de opmerking: “Wat vreselijk trouwens, wat daar in New York is gebeurd!” “Eh, ja”, zei ik en ik besloot toch maar eens de TV aan te zetten.

Het eerste beeld dat ik toen zag, was de zuidelijke toren van het WTC die instortte. Dat moet rond 16 uur Nederlandse tijd zijn geweest. Vervolgens heb ik die dag tot ongeveer half twee ’s nachts verdwaasd naar de TV zitten te kijken.

Nog nooit zijn er zoveel doden bij één aanslag gevallen, ook al dacht ik op 11 september 2001 dat het aantal slachtoffer nog veel hoger zou uitvallen. De gevolgen van deze terreurdaad zijn immens, en beïnvloeden tot op de dag van vandaag nog steeds het openbare leven.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: