Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 27-09-2022 | Article Rating | (0) reacties

Global Moodlemoot dag 1

Avetica, Premium Moodle Partner

In dit artikel een impressie van de eerste dag van de Global Moodlemoot #MootGlobal22 in Barcelona. Voor diegene die er niet bekend mee zijn een Moot is een bijeenkomst van Moodle gebruikers waar ervaring en kennis gedeeld wordt. In 2019 vond de eerste wereldwijde Moot plaats en deze week dus de tweede editie.

Hoe groot is deze Moot?

Op deze Moot zijn 840 Moodle gebruikers aanwezig vanuit 60 verschillende landen. 120 van de aanwezigen zijn medewerkers van Moodle zelf. Er zijn 54 sessies met daarin 113 presentaties. Er werden veel voorstellen voor presentaties ingediend maar slechts 50% kreeg een plekje. De bereidheid om ervaringen te delen is dus groot.

800+ Moodlers

Opening door oprichter Martin Dougiamas

In de grote zaal opent Martin de Moot met zijn keynote op deze grootste Moot ooit! Martin praat niet zozeer over Moodle inhoudelijk maar over onze ontstaansgeschiedenis en hoe uiteindelijk onderwijs kan bijdragen aan het bereiken van de 17 Unesco Sustainable Development Goals. Zijn initiatief voor Open Education Technology begint vorm te krijgen en Martin nodigt iedereen uit om deel te nemen in dat initiatief.

Moodle verjaardag 20 jaar

Ik spreek Martin kort tussen de sessies door en vraag hem hoe het voelt om 20 jaar na het uitbrengen van de eerste versie nu met zoveel Moodle gebruikers bij elkaar te zijn. Hij geeft aan dat hij zich zeer dankbaar voelt!

We vieren de verjaardag van Moodle door massaal Happy Birthday te zingen waarna Martin de kaarsjes namens ons allen uitblaast.

Happy Birthday Moodle

Moodle ‘familie

Het gevoel dat overheerst na de eerste dag van deze Moot is dat je onderdeel bent van een Moodle ‘familie’. Zoveel mensen die wereldwijd hetzelfde product, niet alleen gebruiken maar een warm hart toedragen en eraan willen bijdragen. Ik hoor dit van allerlei mensen die ik spreek maar bijvoorbeeld ook van commerciële standhouders die ervaren dat de sfeer echt anders is dan op andere congressen. Op naar dag 2!


Het bericht Global Moodlemoot dag 1 is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, implementatie, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: