Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 16-08-2022 | Article Rating | (0) reacties

Dynamic cohort manager

In dit artikel aandacht voor een nieuwe plugin ‘Dynamic cohort manager‘. Een cohort heet in de Nederlandse versie van Moodle een sitegroep en eerder schreven we een uitgebreid artikel over wat sitegroepen zijn en wat je ermee kunt doen.

Sitegroepen dynamisch beheren

Met de nieuwe plugin kun je sitegroepen dynamisch beheren gebaseerd op regels. De regels zelf worden opgebouwd door één of meerdere condities toe te voegen. Op zich zijn er ook al andere plugins die dit doen maar persoonlijk vind ik deze nieuwe plugin wat vriendelijker in het gebruik. De plugin is ook nog eens gemaakt door een zeer betrouwbare Moodle partner wat ondersteuning in de toekomst garandeert.

Condities

Je kunt zelf meerdere regels maken waarin je condities kunt opnemen. Je kunt daarin werken met:

  • Standaard profielvelden zoals voornaam, achternaam, email, authenticatiemethode etc.
  • Aanvullende (eigen) profielvelden
  • Lidmaatschap van een (andere) sitegroep
Condities

Regels

Een gebruiker moet aan alle condities voldoen voordat hij of zij aan de betreffende sitegroep wordt toegevoegd. Na het maken van de regel sla je op en zie je direct hoeveel gebruikers matchen en dus aan de sitegroep toegevoegd zullen worden. Het aantal is een link zodat je ook altijd kunt bekijken wie het zijn. Ben je tevreden dan activeer je de regel door het ‘oogje’ aan te klikken. Pas na die actie worden de gebruikers ook daadwerkelijk aan de sitegroep toegevoegd.

Regel

Uitvoering

De uitvoering van de regel gebeurt via het server ‘cron’ proces of op basis van een zogenaamd ‘event’. Dat kan soms wat langer duren reden waarom de instelling ‘Process in chunks’ aanwezig is. Hiermee kun je de regel automatisch in kleinere ‘porties’ opdelen en laten uitvoeren.


Het bericht Dynamic cohort manager is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: