Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 25-04-2022 | Article Rating | (0) reacties

2 handige plugins om toegang tot content te beperken

Beperk toegang

Moodle kent standaard de functionaliteit die in het Nederlands ‘Beperk toegang’ heet. Hiermee kun je de toegang tot onderdelen van je cursus beperken. Standaard zijn er al veel optie beschikbaar.

Beperking op basis van cursus voortgang

Een klant van ons werkt met een aantal banners in de cursus die tonen nadat een aantal activiteiten is voltooid. De banners worden momenteel verborgen door te werken met beperk toegang op basis van activiteitsvoltooiing. Nu wilde deze klant liever werken met een percentage voltooiing dan met een set aan activiteiten. Mijn eerste antwoord was dat ik niet het idee had dat daar iets voor bestond maar zoals altijd goed om even in de plugin database van Moodle te kijken. En je raad het al… de plugin ‘Restriction by course progress‘ gaat precies doen wat deze klant wilde!

Na installatie heb je een extra optie bij ‘Beperk toegang’ en kun je een percentage voltooiing invoeren. Het onderdeel waar je het criterium toepast toont dan pas als het ingevoerde percentage bereikt is. Je moet dan wel even het ‘oogje’ indrukken.

Beperking op basis van relatieve data

Een andere plugin ‘Restriction by relative date‘ stelt je in staat om onderdelen te beperken op basis van een relatieve datum. Bijvoorbeeld een bepaalde tijd:

  • na de cursus startdatum
  • voor de cursus einddatum
  • na datum aanmelding gebruiker

Ook is het mogelijk om slimme combinaties te maken zoals je kunt zien in het voorbeeld hieronder.


Het bericht 2 handige plugins om toegang tot content te beperken is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: