Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 06-09-2021 | Article Rating | (0) reacties

Interessante cursussen/opleidingen op het gebied van blended en online leren

In deze blogpost zet ik een aantal cursussen en opleidingen op een rij die je dit najaar kunt volgen om je expertise op het gebied van blended en online leren te vergroten. Ik ben bij al deze cursussen/opleidingen betrokken.

  • Introductie op online en blended leren. Deze cursus van de Open Universiteit heeft een inleidend karakter. Je maakt echter ook een ontwerp voor een eigen online of blended leerstituatie. De module maakt deel uit van een uitgebreider programma op het gebied van online en blended leren, en kan ook los worden gevolgd. Ik ben één van de docenten. Binnen deze cursus leer je asynchroon en synchroon online. De studieduur is 28 uur. Je kunt deze cursus in drie weken afronden, maar je mag er ook langer over doen.
  • Didactische bouwstenen voor blended leren. Het doel van deze cursus is kennis op te doen over evidence-informed didactiek die aansluit bij het leerproces van de lerende en deze didactiek te leren vertalen naar instructie en werkvormen in offline, online en blended leeromgevingen. De module wordt verzorgd door Gino Kamp en maakt deel uit van een uitgebreider programma op het gebied van online en blended leren (kan ook los worden gevolgd). Ik ben betrokken bij de organisatie. Binnen deze cursus leer je ook asynchroon en synchroon online. De studieduur is 28 uur. Je kunt deze cursus in drie weken afronden, maar je mag er ook langer over doen.
  • Leren met video’s. In deze module van de Open Universiteit wordt onderzoek naar het gebruik van multimedia vertaald naar concrete richtlijnen voor het gebruik van (multi)media in online onderwijs. Deze module maakt ook deel uit van een uitgebreider programma op het gebied van online en blended leren, maar kan ook los worden gevolgd. Ik ben betrokken bij de organisatie. Binnen deze cursus leer je ook asynchroon en synchroon online. De studieduur is 28 uur. Je kunt deze cursus in drie weken afronden, maar je mag er ook langer over doen.
  • Blended learning als onderwijsinnovatie. Deze online cursus van de Open Universiteit gaat niet over het ontwerpen van blended learning, maar over de invoering van blended learning. In deze module maken deelnemers onder meer kennis met enkele modellen en raamwerken die bij de implementatie van blended learning kunnen worden. Deelnemers gebruiken deze modellen voor het analyseren van een casus rond de invoering van blended learning en voor het ontwikkelen van een presentatie van een voorstel voor de implementatie van blended learning.  Deze cursus maakt deel uit van een uitgebreider programma op het gebied van onderwijsinnovatie, maar kan ook los worden gevolgd. Ik ben docent van deze cursus. Binnen deze cursus leer je asynchroon en synchroon online. De studieduur is 140 uur. Je kunt deze cursus in zeven weken afronden, maar je mag er ook langer over doen.
  • Op 5 oktober 2021 start de FCe Postbachelor opleiding e-Learning. Deze opleiding wordt verzorgd onder de vlag van de Foundation for Corporate Education, een zusterorganisatie van Kessels & Smit. Deze opleiding behandelt tal van aspecten van e-learning en is ‘blended’ van opzet. Marcel de Leeuwe coördineert de opleiding en is hoofddocent. Ik verzorg als gastdocent drie onderdelen. De doorlooptijd is een jaar.

 

The post Interessante cursussen/opleidingen op het gebied van blended en online leren first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: