Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 20-08-2021 | Article Rating | (0) reacties

Gefeliciteerd met 19 jaar Moodle

Verjaardag

Vandaag precies 19 jaar geleden werd versie 1.0 van Moodle online gezet. Deze versie is gelijk gepubliceerd als open source met de GPL licentie. Ontwikkelaars uit de hele wereld sloten zich aan bij deze beweging en vanaf toen is het hard gegaan. Moodle is nu een commercieel bedrijf met meer dan 80 medewerkers en meer dan 1000 wereldwijde ontwikkelaars die hun bijdragen leveren. Ook zijn er zo’n 115 Moodle partners die met hun maandelijkse afdracht de doorontwikkeling van Moodle mogelijk blijven maken.

Gefeliciteerd Moodle met je verjaardag en mooi om te zien wat de toekomstplannen zijn!

Eerste versie 1.0

Ik ken zelf Moodle vanaf versie 1.4.4 maar vond nog een afbeelding van de eerste versie die look-and-feel niet veel verschilt van de eerste versie die ik zag van dit open source leermanagementsysteem.

Versie 1.0.9 van Moodle

Statistieken

Op dit moment zijn er 187.000 geregistreerde Moodle sites. Wij weten dat de meeste Moodle beheerders hun site niet registeren (wij adviseren dit overigens om wel te doen). Het aantal Moodle sites zal dus een veelvoud zijn.

Roadmap naar 4.0

Moodle is bezig met een 1,5 durend project om de gebruikerservaring (User Xperience UX) flink te verbeteren. Voor de kerst 2021 moet Moodle 4.0 uitkomen met de nieuwe vormgeving en navigatie.

Volg onze blog zodat je op de hoogte blijft met deze mooie ontwikkeling.


Het bericht Gefeliciteerd met 19 jaar Moodle is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: