Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 21-07-2021 | Article Rating | (0) reacties

Met Design Thinking nieuw ontwerp voor Online Onboarding / Case SVB

Narda Vermeulen | Sociale Verzekeringsbank SVB

Stel: je start met een nieuwe baan en werkt vanaf de eerste dag vanuit huis. Hoe doe je dat in hemelsnaam? Hoe leer je de nieuwe organisatie kennen en hoe word je ingewerkt in tijden van Corona?

Bij de SVB broedden we al een tijdje op het ontwerp van een onboarding programma. Op een programma  wat goed paste bij een doelgroep met veel verschillende achtergronden, opleidingsniveaus en werkervaring. Corona gaf ons het duwtje in de rug om te versnellen en de focus te leggen op een volledige online onboarding. Daarover hoefde in ieder geval geen discussie meer over gevoerd te worden.

We gebruikten de principes van design thinking om het programma te ontwerpen. Met als eerste en belangrijkste stap erachter komen wat het echte probleem was om daarna als tweede stap de best passende oplossingen te bedenken.

Met een multidisciplinair team werkten wij op een scrum-achtige wijze samen en doorliepen in een aantal maanden het design thinking proces. We voelden in, we definieerden, we brainstormden, we ontwierpen prototypes en testten in de praktijk. Een jaar na dato staat ons programma als een huis, in een nieuw verworven Leer Experience Platform (LXP), waarin iedere nieuwkomer kan grasduinen en zijn eigen gepersonaliseerde programma kan volgen, passend bij zijn of haar wensen en behoeftes.

De waardering voor het programma is groot (NPS=20), echter blijft de grootste wens van deelnemers om een keer naar kantoor te mogen komen voor ontmoetingen met echte collega’s. Helaas kunnen we deze wens nu nog niet vervullen.

Tijdens deze sessie krijg je van Narda Vermeulen, senior HRD-adviseur, een kijkje in het Onboarding programma bij de SVB en ga je al een klein beetje aan de slag met Design Thinking.

Het bericht Met Design Thinking nieuw ontwerp voor Online Onboarding / Case SVB verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: