Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 20-07-2021 | Article Rating | (0) reacties

Functioneel ontwerp van je app – do’s & dont’s / het verhaal mét beelden

Ingena Visser, Onderwijskundig Adviseur, ontwierp met haar team de app My Do-Reflect-Share tbv leer-en ontwikkelsprints op de werkplek binnen Amsterdam UMC.  Zij maakten het functioneel ontwerp. Daarmee gaf ze opdracht aan de app-bouwer en zorgde er zo voor dat ze daadwerkelijk kreeg wat ze wilde. Ingena deelt haar inzichten met ons.

Een functioneel ontwerp helpt je om duidelijke afspraken te maken met een programmeur/ontwerper. Als je dit niet doet en denkt dat de programmeur het zelf wel weet, kan het zijn dat je niet krijgt wat je verwachtte.

In het functioneel ontwerp zijn er twee belangrijke onderdelen:

  1. De specificatie van vereisten, in detail beschrijven wat de app moet doen: doel van de app, vensters, schermen, layout/opmaak, knoppen, menu, navigatie,  bestandsformaten, bestandslocaties, gegevens koppelen etc.
  2. De systeemspecificatie, in detail beschrijven wat het systeem moet doen om aan de specificatie van vereisten te voldoen. En: technisch/financiële haalbaarheid, ontwikkeltijd etc.

Luister naar de aanpak van Ingena en haar team en doe er je voordeel mee.

Het bericht Functioneel ontwerp van je app – do’s & dont’s / het verhaal mét beelden verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: