Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 19-07-2021 | Article Rating | (0) reacties

Hoe overwin je weerstand op feedback geven

Feedback geven vraagt om meer dan de juiste skills. Belangrijk is dat feedback geven een collectief instrument wordt. Het moet door de hele organisatie erkend worden als belangrijke waarde. Dat vraagt om een bedrijfscultuur waarin medewerkers zich veilig voelen om fouten te maken en om te leren. Zo’n cultuur kenmerkt zich door een growth mindset in plaats van een fixed mindset. Medewerkers hebben het vertrouwen dat ze zich kunnen ontwikkelen en steeds beter kunnen worden in hun vak.

Lerende organisatie

De ambitie van RAV Brabant Midden-West-Noord is om een lerende organisatie te worden. Feedback geven is daar onderdeel van. Om de druk op de scholingsplanning te verlichten, zochten ze een oplossing waar medewerkers zelf mee aan de slag kunnen als zij geen inzet hebben. Samen met IJsfontein en met behulp van het gamified leerplatform UpTrek hebben ze mooie trainingen ontwikkeld. De eerste training heeft plaatsgevonden in november vorig jaar. In de loop van dit jaar zijn nog twee trainingen met andere thema’s uitgerold en wordt onderzocht hoe de transfer van training naar de praktijk verloopt.

In deze sessie delen Martin Dubbelman en Erica Kiestra, beiden werkzaam voor de afdeling Opleiden en Trainen bij RAV Brabant Midden-West-Noord, hun ervaringen. Zowel successen als leermomenten!

Martin Dubbelman
Erica Kiestra

Deze sessie wordt mogelijk gemaakt door IJsfontein.

Het bericht Hoe overwin je weerstand op feedback geven verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: