Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 13-07-2021 | Article Rating | (0) reacties

Vernieuwde opzet professioneel programma onderwijsinnovatie

Your Academy, het centrum voor post-initieel onderwijs van de Open Universiteit, biedt onder meer een gecertificeerd online professioneel programma aan over onderwijsinnovatie. Ik ben coördinator van dit programma en verzorg als docent ook twee cursussen binnen dit programma. Vanaf september 2021 verandert de opzet van dit programma. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Your Academy koos aanvankelijk voor cursussen waar je op elk moment mee kon starten. Het voordeel hiervan is grote flexibiliteit. Maar hier kleven ook nadelen aan. Het is bijvoorbeeld veel lastiger om te faciliteren dat deelnemers van en aan elkaar leren. Ook hebben veel deelnemers behoefte aan structuur. Bij vaste startmomenten kun je die structuur beter realiseren. Daarnaast kun je je als docent makkelijker focussen op een beperkte periode.

Daarom kiezen we nu voor vaste startmomenten:

Elke cursus heeft een doorlooptijd van 7 weken en vergt ongeveer 140 uur. Als je de cursus niet afrondt binnen 7 weken, dan kun je er langer over doen (inschrijfrechten zijn leidend).

Andere veranderingen zijn:

  • Meer synchrone online momenten binnen de periode van 7 weken.
  • Meer interactief leren, onder meer via discussie-opdrachten (synchroon en asynchroon online). Daarbij staat onder meer het delen van ervaringen centraal.
  • Meer variatie in werkvormen.

Wat verandert niet?

  • De inhoud van de programma’s blijft grosso modo gelijk.
  • Combinatie theorie en praktijk blijft gehandhaafd. Je gebruikt bijvoorbeeld theorieën om kritisch te reflecteren op je eigen praktijk. Je ontwikkelt producten die je in je eigen praktijk kunt toepassen.

Meer informatie?

 

The post Vernieuwde opzet professioneel programma onderwijsinnovatie first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: