Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 30-06-2021 | Article Rating | (0) reacties

Methode en Aanpak Mentale Pensionering: eigen regie bij de medewerkers/ Case Nationale Politie

Totaal geen binding meer hebben met het bedrijf, een gebrek aan waardering van collega’s ervaren en geen behoefte meer voelen om nieuwe dingen te leren: oftewel mentaal gepensioneerd zijn. Soms nog ver vóór de pensioenleeftijd. Dat wil toch niemand? Hoe verminder je mentaal pensioen? Of beter nog: hoe voorkom je dit?

Een belangrijke vraag voor de Nationale Politie, die ook feitelijk te maken heeft met een groeiende groep oudere werknemers. De Nationale Politie ontwikkelde samen met TNO en Expert Plus een methode om dit vraagstuk aan te pakken: “Bouw je eigen baan, juist nu”. Er werd geëxperimenteerd, er werden pilots gedraaid. En uit onderzoek van TNO blijkt dat de aanpak werkt.

In deze sessie krijg je informatie over de methode en leer je wat wel/niet werkt.

Vaak laten we bij Next Learning nieuwe initiatieven aan het woord. Maar deze praktijkcase is juist interessant omdat ze al vele jaren hebben kunnen experimenteren in het werkveld. Er is bekend wat wel werkt en wat niet. Sterker nog, er is een groots plan om het nog verder te ontwikkelen.

Er is Europees geld toegekend om verder onderzoek te doen. Het projectteam heeft inmiddels diverse bedrijven en overheidsorganisaties, nationaal en internationaal, aan zich gebonden om de aanpak verder te ontwikkelen.

Meedoen?

De aanpak van ‘Mentale Pensionering’ staat hoog op de agenda in veel organisaties. Bij jou ook?

Weet dan dat het mogelijk is om aan te sluiten bij dit project. Als je meer wil weten, kun je contact opnemen met Johan Lemans / johan.lemans@certificeringvakmanschap.com.

Janneke Vollebergh-Barbiers | Sr. adviseur duurzame inzetbaarheid Nationale Politie
Johan Lemans | Senior adviseur bij ExpertPlus

Het bericht Methode en Aanpak Mentale Pensionering: eigen regie bij de medewerkers/ Case Nationale Politie verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: