Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 22-06-2021 | Article Rating | (0) reacties

Beeld domineert nu de online training bij OHRA – met positiever leerrendement!

Linda van der Staak | Opleidingsdeskundige & Kennismanager OHRA

Bij OHRA leerden de medewerkers al veel via e-learning modules. In de corona-tijd werd dat een struikelblok, juist omdat ieder al veel achter het scherm zat. De motivatie zakte. Maar het móest vanwege de lockdown én de aanstaande jaarwisseling. Hét moment dat klanten kunnen switchen van verzekeraar. In 6 weken tijd moet er 120 man opgeleid worden.

Kennis van de producten, de processen en het goed te woord staan van klanten is dan cruciaal. De ultieme uitdaging voor L&D: hoe krijg je je collega’s zsm aan het leren? Het team van Linda heeft in een pressure cooker alle e-learnings omgebouwd van tekst naar beeld. Waar normaal de ontwikkeling 3 maanden zou duren, stond het nu in 6 weken.

In de  de nieuwe e-learningmodules is veel minder  tekst te vinden. De kennis wordt overgedragen in video’s, animaties en verhalen van collega’s. De modules hebben een intro-vlog van een collega die vertelt hoe leuk en nuttig de inhoud van de module is. Ook de onboarding is digitaal gegaan met o.a. een digitale rondleiding door het gebouw.

Medewerkers werden op de ‘werkvloer’ begeleid door coaches. Die merkten het verschil in aanpak: medewerkers zijn door de nieuwe manier van trainen veel eerder in staat om helemaal zelfstandig te werken. De ‘beeld’-trainingen blijken niet alleen veel leuker, maar ook effectiever.

Linda geeft je een kijkje in de keuken en vertelt je hoe ze deze e-learnings hebben omgebouwd.

Het bericht Beeld domineert nu de online training bij OHRA – met positiever leerrendement! verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: