Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 20-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Online evenement over onderwijsinnovatie

Van 22 tot en met 1 juli 2021 organiseert yOUrAcademy, het centrum voor post-initieel onderwijs van de Open Universiteit, voor de tweede keer een online evenement over onderwijsinnovatie. Ik ben docent van dit evenement.

Dit online evenement onderscheidt zich van een webinar door een beperkte groep deelnemers en veel interactie. Interactieve live online sessies wisselen we af met asynchrone leeractiviteiten, en er is een online omgeving waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten. De doorlooptijd is twee weken, de totale studielast is ongeveer 12 uur.

Een groot deel van die tijd kun je besteden op het moment dat het jou uitkomt.
Je ontvangt expertfeedback op enkele opdrachten die je maakt, en die je in je eigen praktijk kunt toepassen. Na afloop ontvang je een certificaat, als je de eindopdracht voldoende hebt gemaakt.

Op 22 juni 2021 maak je kennis met de docent, met elkaar en met de leeromgeving. Kennismaken doen we onder meer via een korte live online sessie. Je kunt ook alvast starten met het bestuderen van leermaterialen.

Op 23 juni 2021 gaan we in op onderwijsinnovatie in het algemeen. We bestuderen een casus en we bestuderen succes- en faalfactoren van onderwijsinnovaties. Op deze dag vindt een live virtuele klas-sessie plaats waar we ook ervaringen met onderwijsinnovaties uitwisselen.

Vervolgens heb je enkele dagen de tijd om leerinhouden te bestuderen en een opdracht rond succes- en faalfactoren van onderwijsinnovaties te maken. Je maakt kennis met benaderingen van innovaties, van buiten het onderwijs.

Op 28 juni 2021 heb je de gelegenheid om vragen te stellen (bijvoorbeeld over de eindopdracht) tijdens een korte Q&A-sessie.

Daarna besteed je tijd aan het verder bestuderen van benaderingen van innovaties, van buiten het onderwijs. Ook kun je werken aan de eindopdracht. Tijdens een tweede virtuele klas-sessie op 1 juli 2021 gaan we in op de uitwerkingen van de opdracht rond succes- en faalfactoren van onderwijsinnovaties. Je maakt kennis met een kader voor onderwijsinnovatie.

De eindopdracht moet uiterlijk 5 juli 2021 zijn ingeleverd.

Dit online evenement is bedoeld voor stafmedewerkers, adviseurs, middelmanagement, en docenten die zich met innovaties op het gebied van onderwijs en opleiden bezighouden.

In deze video vertel ik over de opzet en inhoud van dit online evenement.

Datum en tijdstip                                              
22 juni 2021: Innovatie café: kennismaking van 19:30 – 20:00 uur
23 juni 2021: Virtuele klas van 15:30 – 16:30 uur
28 juni 2021: Vraag- en antwoordsessie van 17:00 – 17:30 uur
01 juli 2021:  Virtuele klas van 16:00 – 17:30 uur
Deelnemen kost € 150. Na deelname aan dit evenement ontvang je t/m 30 november 2021 € 150,- korting op het uitgebreide gecertificeerd programma Onderwijsinnovatie van de Open Universiteit.
The post Online evenement over onderwijsinnovatie first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: