Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 19-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Small Privat Online Course (SPOC) – de mogelijkheden voor onboarding bij ASVZ

Erica Berghout | Teamleider Talentontwikkeling ASVZ

Door de Corona-pandemie was de onboarding van 100-en nieuwe medewerkers bij ASVZ stil komen te liggen.  Het programma bestond o.a. uit diverse live bijeenkomsten, waarbij inzet van verschillende trainers nodig was. Dat moest ineens anders. Erica en haar team ontwikkelde een online alternatief: de Small Privat Online Course- SPOC.

De vorm is niet nieuw, maar bij ASVZ was er eerder terughoudendheid in het inzetten van dit soort sociale, volledig online leervormen. Door de hernieuwde kijk op online-samenwerken en samenkomen ontstond de ruimte om de leervorm wel in te gaan zetten.

Erica is met haar team, inhoudsdeskundigen, ondersteund door de software leverancier aan de slag gegaan met het vertalen van het oude programma naar een motiverende en verbindende SPOC voor nieuwe begeleiders. Voor ASVZ was de SPOC een goed alternatief in de corona-tijd, maar wegens het succes is het een blijvertje geworden.

Al 240 medewerkers hebben de SPOC gevolgd. Een flinke groep op basis waarvan je zinnige conclusies kunt trekken over de opzet, inhoud en het leereffect.

In deze sessie vertelt Erica Berghout o.a. over: systeem en licentie, de business case, de opzet, ontwikkelen van de inhoud en de rol en aanpak van de moderator. Door alle ervaring heeft Erica en haar team ook al vele verbeterslagen kunnen maken. Ze geeft je een kijkje in de keuken: waar liepen ze tegen aan en hoe hebben ze dat verbeterd.

Het bericht Small Privat Online Course (SPOC) – de mogelijkheden voor onboarding bij ASVZ verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: