Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van SBO | 19-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

Het 49 L&D Toolbook – zo pak je jouw L&D-vraagstukken effectief bij de kop

Jan Rijken, thought leader in the international Learning & Talent community

De Covid-19 pandemie heeft gezorgd voor een enorme invloed op onze manier van leven, werken en leren ! Daarnaast beinvloeden digitalisering, automatisering, robotisering, de vaardigheden die medewerkers nodig hebben om nu en in de toekomst employable te blijven.  

Om tegemoet te komen aan wat organisaties en medewerkers nodig hebben op het gebied van leren en ontwikkelen, is een sterke en strategische L&D noodzaak. De rol van L&D verandert voortdurend mee met de wereld om ons heen, en de grootste uitdaging is om de slag te maken van een transactionele- naar een transformationele L&D functie, met vaardige professionals.

Teneinde L&D teams en professionals te ondersteunen bij het realiseren van die verandering hebben Jan Rijken en Nick van Dam het “49 Tools voor L&D2 boek geschreven, op basis van hun CLO-ervaring, actuele L&D vraagstukken en relevante research. Het boek bevat 49 L&D tools, concepten en modellen, die L&D-ers kunnen inzetten op het moment dat ze die nodig hebben. Ieder van die 49 tools is ontwikkeld op basis van een concrete L&D vraag en wordt in het boek op dezelfde wijze beschreven: Introductie / visual van de tool / Uitleg van de tool / Toepassing van de tool in de praktijk.

Het ‘49 L&D Toolbook’ bestaat uit een zestal clusters met de meest voorkomende L&D-thema’s:

L&D Strategie
L&D Governance en Operating model
L&D Design & Delivery
L&D Enablement – wat is er verder nodig om leren te doen slagen
L&D Measurement & impact
Lifelong Learning

Tijdens deze sessie zal Jan Rijken een toelichting geven op het Waarom en Hoe van het boek en tevens, middels voorbeelden, een praktisch inkijkje geven in de 6 L&D clusters van het boek met handreikingen die je in je eigen organisatie kunt toepassen.

Jan Rijken is Learning Director bij Wiley, bijzonder hoogleraar bij IE University (Madrid) en academic program-director bij Nyenrode. Hij  adviseert multinationals over strategische L&D vraagstukken en transformatie en leidt de toekomstige generatie CLOs op in de Global Masterclass L&D Leadership. Jan ontwikkelde zijn L&D expertise als CLO bij ABNAMRO, Daimler, KPMG en SHV, en schrffe diverse boeken (o.a. Handboek Leren & Ontwikkelen in Organisaties)

Het bericht Het 49 L&D Toolbook – zo pak je jouw L&D-vraagstukken effectief bij de kop verscheen eerst op Next Learning 2021.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: