Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 15-05-2021 | Article Rating | (0) reacties

8 juni 2021: start FCe Postbachelor opleiding e-Learning (waar ik één van de docenten van ben)

Op 8 juni 2021 start de FCe Postbachelor opleiding e-Learning. Deze opleiding -die eerst onder de vlag van Fontys Interactive en daarna Avans Plus is uitgevoerd- behandelt tal van aspecten van e-learning en is ‘blended’ van opzet. Marcel de Leeuwe coördineert de opleiding en is hoofddocent. Ik verzorg als gastdocent drie onderdelen.

De opleiding bestaat uit een gevarieerd blended leertraject. Gedurende de contactavonden worden door Marcel en de vele ervaren gastdocenten relevante theoretische inzichten gecombineerd met concrete voorbeelden en ervaringen uit de praktijk. De contactavonden worden afgewisseld met webinars, twee trainingsdagen met hands-on oefeningen en deelnemers maken middels twee excursies kennis met e-Learning bedrijven.

Een belangrijk manier om de transfer naar de eigen werkplek te optimaliseren zit in vier opdrachten. Met deze opdrachten verwerken deelnemers het geleerde en passen direct nieuwe inzichten toe. De invulling van de opdrachten wordt ingegeven door de eigen werkpraktijk.

Ik verzorg interactieve gastcolleges over trends en ontwikkelingen, en over de implementatie van e-learning. Verder verzorg ik een webinar over activerende didactiek. Andere en gastlessen worden verzorgd door:

 • Alex van der Linden (Consultant L&D Innovation bij KLM)
 • Cherida Louz (onafhankelijk e-Learning specialist & operatieassistent cardiochirurgie)
 • Fons van den Berg (Creative professional bij See Genius en Apple)
 • François Walgering en Max Mertens (directeur Next Learning Valley & data scientist)
 • Jeroen Krouwels (Commercieel directeur en mede-eigenaar Hihaho.com)
 • Edwin Bleumink (VR/AR specialist bij o.a. Learning Linkers)

Deelnemers aan deze opleiding zijn werkzaam als learning professional in de rol van docent, onderwijsontwikkelaar, trainer, leermateriaalontwikkelaar, onderwijskundig ontwerper, learning innovator, L&D adviseur, HR professional, etc. Deelnemers aan eerdere uitvoeringen waren werkzaam in het onderwijs, bij bedrijven, overheid en zorg of als zelfstandige learning professionals.

De opleiding e-Learning bestaat uit:

 • 13 lesavonden (3 uren)
 • 7 webinars (1,5 uur)
 • 2 trainingsdagen (6 uren)
 • 2 excursies naar e-Learning bedrijven (3 uren)
 • afsluitende avond met eindpresentaties

De opleiding start op dinsdag 8 juni bij de Zalen van Zeven in Utrecht. Deelnemers ronden op dinsdag 7 juni 2022 de opleiding af met een getuigschrift.

De opleiding wordt verzorgd onder de vlag van de Foundation for Corporate Education, een zusterorganisatie van Kessels & Smit.

Een compleet overzicht met informatie vind je op de FCe website. Een pdf met de planning vind je hier.

Meer informatie?

Beluister dit interview met voormalig deelnemer Gardi Bloemhof en Marcel de Leeuwe. Gardi vertelt hoe zij het geleerde dagelijks inzet in haar werk (op Soundcloud of direct hier).

Uitgebreide toelichting?

In onderstaande video vertelt Marcel de Leeuwe uitgebreid over deze opleiding. Je kunt ook direct via het menu naar de verschillende onderdelen gaan.
The post 8 juni 2021: start FCe Postbachelor opleiding e-Learning (waar ik één van de docenten van ben) first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: