Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 13-04-2021 | Article Rating | (0) reacties

Open Universiteit heeft aankondiging opdracht leermanagementsysteem gepubliceerd

Ik ben bij de Open Universiteit betrokken bij de aanbesteding van een nieuw leermanagementsysteem, als opvolger van yOUlearn. Gisteren is deze aanbesteding gepubliceerd.

In 2015 heeft de Open Universiteit het toenmalige leermanagementsysteem BlackBoard vervangen door yOUlearn. De OU was destijds, als ik me niet vergis, de eerste instelling voor hoger onderwijs die afscheid nam van BlackBoard.

yOUlearn is een digitale leer- en werkomgeving die gebaseerd is op Liferay-technologie. De Open Universiteit heeft zelf fors geïnvesteerd in de ontwikkeling ervan, ten behoeve van het onderwijsmodel. Ik ben hier de eerste jaren nauw bij betrokken geweest.

Op zich zijn gebruikers erg tevreden met yOUlearn. Het College van Bestuur heeft echter besloten niet langer zelf te investeren in de ontwikkeling van een digitale leeromgeving, maar gebruik te gaan maken van een leermanagementsysteem die ontwikkeld wordt door derden. Dit LMS zal de kern vormen van de digitale leer- en werkomgeving van de OU.

De scope betreft de aanschaf, implementatie en onderhoud (hosten en technisch (applicatie) beheer) van het Leermanagementsysteem (LMS), in de vorm van een Software as a Service (SaaS) oplossing, waarbij de Opdrachtnemer optreedt als partner op het gebied van toekomstige ontwikkelingen. De OU wil deze oplossing (inclusief de aan de opdracht verbonden gerelateerde dienstverlening) afnemen bij één gedegen partij, die zich in de markt heeft bewezen.

Het beschrijvend document bevat onder meer informatie over de gunningsprocedure. Eén van de bijlagen is het programma van eisen.

Documentatie op Tenderned bekijken?

Communicatie hierover vindt plaats via Tenderned, en niet via dit blog 😉

TenderNed-kenmerk: 308916

The post Open Universiteit heeft aankondiging opdracht leermanagementsysteem gepubliceerd first appeared on WilfredRubens.com over leren en ICT.
Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: