Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 13-06-2016 | Article Rating | (0) reacties

Auteursrecht van content in Moodle

Een van onze klanten wil voor de zekerheid weten of de content in hun Moodle site voldoet aan alle regels van het auteursrecht. Als je zelf een tekst hebt geschreven, een afbeelding hebt gemaakt of een video hebt opgenomen en geproduceerd, heb jij (of je werkgever) automatisch het auteursrecht. Maar ook docenten en cursusontwikkelaars kennen, net zoals leerlingen, het kopieer- en plakverhaal.

email-826333_640

Nu is elke organisatie zelf verantwoordelijk voor de content die zij publiceert en dus ook voor de content binnen Moodle. Nu zijn wij geen juristen, dus verwacht hier geen uitgebreid verhaal van wat wel of niet mag. Wel delen we hier een aantal linkjes en video’s van anderen waardoor je zelf kan controleren of jouw content voldoet aan het auteursrecht.

Het boek De wet op internet van ICT-jurist Arnoud Engelfriet
De papieren versie kost € 29,95 (ISBN 978-90-813360-8-6). Het e-book is gratis. Kijk vooral naar hoofdstuk 6 en 8 over het auteursrecht. Overigens is zijn blog over Internetrecht ook het volgen meer dan waard!

De website OnderwijsenAuteursrecht.nl
Deze site is een project van Stichting Reprorecht en wil docenten in het onderwijs helpen met het zorgvuldig omgaan met bronnen zoals boeken, muziek, video’s en artikelen.

Creative Commons
Creative Commons (CC) is een oorspronkelijk Amerikaans project voor het bevorderen van open inhoud. Het wil het mogelijk maken om creatieve werken vrijer beschikbaar te stellen dan bij traditioneel auteursrecht of copyright mogelijk is, zodat die werken bijvoorbeeld makkelijker gekopieerd en verspreid kunnen worden of dat anderen er verder aan kunnen werken (bron: Wikipedia). Lees de uitleg over de verschillende licentievormen van Creative Commons Nederland

Video Auteursrecht van Saskia Beeldman
Onderstaande video geeft in ruim 6 minuten antwoord op 7 veelgestelde vragen over auteursrecht.


© Avetica, Arnout Vree for Moodlefacts.nl, Jun 2016. | Permalink
Post tags: ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Auteursrecht van content in Moodle verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: