Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 17-02-2021 | Article Rating | (0) reacties

Moodle UX update: bekijk en ervaar nieuwe navigatie

Proces van nieuwe UX

Voor diegene die nog niet op de hoogte zijn, Moodle is bezig met een proces om tot een nieuwe UX te komen. Met de UX wordt de hele vormgeving, navigatie en gebruiksvriendelijkheid bedoeld. En wie Moodle al langer kent weet dat deze stap ook echt nodig was. In november 2021 komt de nieuwe UX in versie 4.0 beschikbaar. Tot die tijd zal de projectleider Candice Diemer op gezette tijden een update geven. Wist je trouwens dat zij de keynote spreker is op de Moodlemoot Benelux op 16 maart?

Nieuwe navigatie

Eén van de belangrijkste zaken van een gebruiksvriendelijke leeromgeving is de navigatie. En aangezien Moodle veel verschillende functionaliteit heeft in relatie tot een gewone website (zoals deze) is een goede navigatie ontwikkelen best een uitdaging. Onderdeel van de nieuwe navigatie is het onderdeel ‘cursus index’. Een uitvouwbaar menu om snel naar een andere sectie of activiteit te navigeren.

Bekijk en ervaar zelf

In onderstaande video van bijna 18 minuten legt Candice uit hoe de nieuwe navigatie werkt en welke keuzes het UX-team heeft gemaakt.

De twee prototypes die worden getoond in de video kan je zelf uitproberen:

Meer weten over dit proces? Lees dan onze eerdere blogs over de nieuwe Moodle UX.


Het bericht Moodle UX update: bekijk en ervaar nieuwe navigatie is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: