Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 12-05-2016 | Article Rating | (0) reacties

Ik ondersteun weer een deelnemer aan School at Sea

Verleden jaar heb ik Tess Hille gesponsord als een van de deelnemers aan School at Sea. Dit jaar zal ik weer een van de deelnemers aan dit initiatief financieel ondersteunen.

School at SeaSchool at Sea is een initiatief waarbij een groep van 33 leerlingen uit de bovenbouw voortgezet onderwijs -samen met 10 volwassenen- een half jaar lang op een zogenaamde Tall Ship vanuit Nederland vaart naar het Caraïbisch gebied (en weer terug).

Leerlingen ontwikkelen daarbij vaardigheden door op het schip samen te werken. Zij nemen deel aan excursies op plekken waar zij komen -zoals Panama of de Azoren- maar zij volgen ook het reguliere onderwijs. Leren van ervaringen is daarbij belangrijk. Zij delen hun ervaringen via elektronische nieuwsbrieven en een blog. Overigens komt het regelmatig voor dat men over geen goede internetverbinding beschikt. Dat lijkt me voor jongeren ook een aparte leerervaring. Meer informatie over het curriculum en de onderliggende visie.

Verleden jaar heb ik al geschreven dat ik dit een mooi initiatief vind. Bij School at Sea wordt formeel leren gecombineerd met non-formeel leren. Zoals ik al eerder aangaf, weet uit eigen ervaring hoe leerzaam zeilen kan zijn. Niet alleen als het gaat om specifieke zeilvaardigheden zoals ankeren of overstag gaan, maar ook als het gaat om zaken als creatief zoeken naar oplossingen, plannen of samenwerken met anderen. Zelfs met anderen die je al heel goed kent.

De afgelopen week werd ik benaderd door Nikki Hoogesteger. Nikki is 15 jaar en zit op het Stedelijk Gym in Nijmegen. Zij had mijn naam op de website van School at Sea gevonden, en vroeg of ik haar wilde sponsoren.

Ik heb daar niet lang over na hoeven te denken. School at Sea spreekt me erg aan en is in lijn met mijn werk. Waarom zou ik dan een leerling van een school uit mijn eigen woonplaats hierbij niet ondersteunen?

Nikki is overigens nog op zoek naar meer sponsoren….


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: