Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 15-04-2016 | Article Rating | (0) reacties

Cursisten delen bestanden via Moodle

Ik krijg regelmatig vragen van docenten of iets in Moodle mogelijk is. We kijken dan altijd eerst of iets met instellingen te bereiken valt. In tweede instantie of er een plugin is die doet wat wordt gevraagd en in laatste instantie kan naar maatwerk worden gekeken.

Deze keer wilde de docent één plek maken waar cursisten bestanden met elkaar kunnen delen. Je denkt dan al snel aan integraties met Google Drive of andere soortgelijke oplossingen maar wat deze docent wilde bleek bereikbaar te zijn met de standaard Moodle instellingen.

We hebben allereerst een ‘Map’-bron aan de cursus toegevoegd. In een map kun je als docent meerdere bestanden plaatsen eventueel in submappen. Cursisten kunnen normaal gesproken alleen de inhoud van een map bekijken en niets uploaden. Je kunt de cursisten echter in de context van de map de rechten geven van docent waardoor ze in die specifieke map ook kunnen uploaden.

Map delen

Selecteer de bron of activiteit waarvoor je iemand een andere rol wil geven dan zijn standaard rol. Klik vervolgens in het Instellingen blok op ‘Lokaal toegewezen rollen’. Selecteer de ‘Leraar’ rol en voeg de gewenste gebruikers toe. De cursist kan in ons voorbeeld nu ook bestanden uploaden in de map wat een prima oplossing bleek te zijn voor deze klantvraag.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Apr 2016. | Permalink
Post tags: , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Cursisten delen bestanden via Moodle verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: