Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Sibrenne Wagenaar | 29-06-2020 | Article Rating | (0) reacties

Een week lang online faciliteren: super leuk!

Ik heb een hele week lang een uitwisseling van een alliantie uit 13 landen online gefaciliteerd. Van Guatemala tot Indonesië. Ja dat is super leuk! Het leukste vond ik dat ik een aantal mensen voor mijn gevoel aan het einde van de week wel heb leren kennen. Natuurlijk kwam de online week voort uit de corona crisis en hadden we meer lol kunnen hebben allemaal samen in Nederland. Van de andere kant, zouden er in Nederland maar 20 mensen samen zijn gekomen en hebben we nu wel 40-45 mensen bij onze uitwisselingen kunnen betrekken. In onderstaande video met de titel ‘een week opgesloten in een kamer’ deel ik mijn ervaringen.

Hoe zorg je voor jezelf als facilitator? Een week opgesloten in een kamer is natuurlijk wat gechargeerd. Ik had zoveel mogelijk mijn agenda verder helemaal leeg gehouden, waardoor het niet voelde als een extreem drukke week. Ik ben tussendoor regelmatig even naar buiten gegaan.

Het is natuurlijk fijn zoiets als team te doen. Ik had een groepje van 3 collega’s uit de alliantie waar ik mee samen werkte. Daarmee had ik een Whatsapp groep, die we vooral gebruikten om even kort af te stemmen wie wat doet. We startten elke dag om 9 uur met een terugblik en een vooruit blik. Als kers op de taart konden we de week met de 15 Nederlandse deelnemers wel afsluiten met een borrel. Hieronder de wordcloud als evaluatie door de deelnemers.

De wordcloud van de evaluatie door de deelnemers

Vragen?

Er is natuurlijk heel veel te vertellen over zo’n week en wat er allemaal gebeurt. Heb je specifieke vragen laat het dan in de reacties weten.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: