Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 25-04-2020 | Article Rating | (0) reacties

Geef je mening over de UX van Moodle

Groeiende aandacht voor UX

De laatste jaren heeft Moodle (eindelijk…) de nodige aandacht gegeven aan de UX (user experience / gebruikerservaring) in Moodle. Vanaf Moodle 3.2 zijn er serieuze stappen gezet met het implementeren van het Bootstrap 4 CSS Framework. Hiermee zijn responsive sites nu mogelijk en wordt Moodle ook in de browsers van smartphones en tablets goed getoond. Maar we zijn er nog lang niet. UX is meer dan alleen maar een responsive thema.

UX in Moodle 4.0

Moodle neemt maar liefst 18 maanden de tijd om Moodle 4.0 uit te brengen. Met deze versie wil Moodle echt een grote stap maken en met name op de volgende gebieden:

  • algehele ervaring van Moodle
  • navigatie
  • taakbeheer
  • het ontwikkelen van cursussen

Grote uitdaging wordt om ook de duizenden community plugins mee te nemen in deze noodzakelijke ontwikkeling. Deze ambitie vraagt om een leiderschap en expertise. Moodle heeft Candice Deimer aangenomen om dit proces te leiden.

Enquête

Om de juiste prioriteiten te stellen waaraan gewerkt moet worden, vraagt Moodle aan de hele community om je mening te geven. De enquête duurt maar een paar minuten. Dus ben je sitebeheerder, cursusontwikkelaar, trainer of opleidingsmanager, je hebt nu de kans om je ongezouten (!) mening te geven.

<<< Moodle UX Survey >>>


Het bericht Geef je mening over de UX van Moodle is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is de enige Premium Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt hosting, training, support en consultancy aan voor Moodle LMS en Moodle Workplace.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: