Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 09-12-2015 | Article Rating | (0) reacties

Studenten geven feedback aan docenten via Moodle Courseboard

Het zal wel toeval zijn; op 6 december komt de Moodle plugin Courseboard uit waarmee docenten aan studenten feedback vragen over hun lessen. En een dag later verschijnt er op diverse media het nieuwsbericht dat leerlingen feedback aan hun docenten moeten geven om het onderwijs te verbeteren.

Het geven van feedback zal het probleem niet zijn (hoewel sommige het iets beter mogen verwoorden…) maar ik zie dat het ontvangen van feedback nog steeds door velen als moeilijk wordt ervaren. Sommige feedback is onderdaad niet leuk om te horen, maar wel noodzakelijk om een professionele groei door te maken.

Courseboard is een activiteit die je kan toevoegen aan je Moodle cursus. De docent vraagt om feedback te geven. De activiteit werkt op een Facebook-achtige manier. De docent post het verzoek om feedback te geven en de studenten kunnen reageren hierop, eventueel zelfs anoniem. Op de reacties kan weer gereageerd worden door de docent en medestudenten. Daarnaast kan een feedback een rating meekrijgen van maximaal 5 sterren.

Met deze plugin is er weer een mogelijk om feedback in je Moodle cursus te faciliteren. Nu geen feedback richting studenten of studenten onderling, maar aan docenten. Een goede ontwikkeling vind ik. Welke docent/trainer durft?

Courseboard is beschikbaar voor Moodle 2.9 en 3.0.

Feedback vragen met Moodle courseboard


© Arnout Vree for Moodlefacts.nl, 2015. | Permalink | One comment | Add to del.icio.us
Post tags: ,

Feed enhanced by Better Feed from Ozh

Het bericht Studenten geven feedback aan docenten via Moodle Courseboard verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: