Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 05-11-2019 | Article Rating | (0) reacties

Nieuw Moodle vraagtype: Externe taak

Er is een nieuw vraagtype voor de Moodle test / quiz module beschikbaar ‘Externe taak‘. In dit vraagtype kun je een opdracht formuleren die de cursist buiten Moodle moet uitvoeren. Bij de vraagtekst omschrijf je welke opdracht de cursist moet uitvoeren. In de algemene feedback kun je feedback over deze opdracht geven. De cursist geeft bij het doen van de Moodle test aan dat hij/zij deze opdracht heeft uitgevoerd door een vinkje te zetten. De tekst die daarbij staat kun je zelf invoeren onder ‘Antwoord opties’.  Als laatste kun je nog informatie toevoegen waar degene die de beoordeling doet op moet letten. Dit vraagtype moet handmatig beoordeeld worden en kan van commentaar en een cijfer worden voorzien.

In vroege versies van Moodle kenden we de ‘offline opdracht’, iets wat je nog steeds kunt bereiken door een opdracht aan te maken zonder vinkjes te zetten bij het inleveren van documenten of online tekst. De opdracht module zou je hier dus ook voor kunnen gebruiken maar met dit nieuwe vraagtype kun je een reeks (kleinere) opdrachten achter elkaar zetten in een test waarbij de cursist bij iedere deelopdracht aanvinkt dat hij/zij deze heeft uitgevoerd.

Waar zie jij toepassingen voor dit vraagtype?


Het bericht Nieuw Moodle vraagtype: Externe taak is eerst gepubliceerd op Avetica.


Avetica is dé Moodle Partner van Nederland en België. Avetica biedt Moodle hosting, training, support en consultancy aan.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: