Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 30-09-2019 | Article Rating | (0) reacties

MOOC Learning Analytics

Next Learning Valley organiseert samen met Universiteit Maastricht, vanaf 21 oktober aanstaande, een gratis Engelstalige ‘Massive open online course’ (MOOC) over learning analytics.

De initiatiefnemers willen door middel van deze MOOC deelnemers in staat stellen zelfstandig de eerste stappen te zetten op het gebied van learning analytics in hun eigen organisatie of onderwijsinstelling. Binnen deze online cursus worden onder andere verschillende ‘best practices’ gedeeld van organisaties en onderwijsinstellingen die al ervaring hebben met learning analytics.

Deze MOOC maakt ook gebruik van principes van ‘social learning’: deelnemers gaan met elkaar in discussie om kennis, ideeën en interessante content met elkaar te delen.

De MOOC gaat op 21 oktober van start, en heeft een doorlooptijd van vier weken met een gemiddelde studielast van vier uur per week. Tijdens elke week staat één specifiek thema centraal.

  • Week 1: een introductie over wat learning analytics precies inhoudt en hoe het toegepast kan worden in verschillende organisaties.
  • Week 2: waarom moet je geïnteresseerd zijn in learning analytics en voor wat voor een doel is het bij uitstek geschikt.
  • Week 3: verschillende toepassingsmogelijkheden van learning analytics.
  • Week 4: mogelijke valkuilen bij het toepassen van learning analytics.

Meer informatie en aanmelden?


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: