Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 09-10-2015 | Article Rating | (0) reacties

Nieuwe trends op het gebied van leren en technologie tijdens Online Educa Berlijn #OEB15

De komende editie van de Online Educa in Berlijn wordt geopend met een discussie tussen enkele vooraanstaande futuristen en experts over nieuwe trends op het gebied leren en technologie.

Augmented reality

foto: wrubens, Online Educa Berlijn 2014

Onder leiding van TV-presentator Nik Gowing gaan hoogleraar Ian Goldin, blogger en schrijver Cory Doctorow en auteur David Price in op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van media, computers en communicatietechnologie , en hun gevolgen voor noodzakelijke bekwaamheden van mensen, opleiden, onderwijs en leren.

De OEB werkt hooggespannen verwachtingen door deze opening “one of the most exiting and important opening we have ever had at OEB” te noemen.

‘Leren en ontwikkelen’ vindt inderdaad niet in een vacuüm plaats. Maatschappelijke en technologische ontwikkelingen beïnvloeden waarom, wat en hoe er geleerd zal worden. Daarom is het inderdaad belangrijk om te kijken naar een veranderende context van opleiden, onderwijs en leren. Tegelijkertijd moeten we ons blijven realiseren dat de gevolgen van deze trends geleidelijk merkbaar zullen worden.

Ik ben heel benieuwd of de hooggespannen verwachtingen worden waargemaakt. Over twee maanden zullen we het weten, aangezien de Online Educa van 2-4 december in Berlijn plaatsvindt. Ik ben er dan weer bij.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: