Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 26-04-2019 | Article Rating | (0) reacties

Chat met Willem van Oranje

Ik heb regelmatig geschreven over chatbots en de potentie voor leren. Deze week werd ik geattendeerd op een chatbot die in het kader van Koningsdag is gemaakt.

De chatbot heet ‘Chat met Willem van Oranje‘ en is ontwikkeld door het bedrijf Helpr (die chatbots voor het onderwijs ontwikkelen), educatieve uitgeverij ThiemeMeulenhoff en ‘Wij, Amersfoort Koningsdag 2019’.

Je kunt de Vader des Vaderland open vragen stellen of eerst kiezen voor een onderwerp. Ik heb bijvoorbeeld uitgebreid antwoord gekregen op de vragen:

  • Wie heeft u vermoord?
  • Wat is de Beeldenstorm?

Op de vraag of hij ruzie heeft gehad met de vader van Peter Paul Rubens, kreeg ik uitleg over de betekenis van ‘Vader des Vaderlands’. De vader van de Vlaamse schilder -waarvan mijn familie lang gedacht en gehoopt heeft dat hij onze voorvader was- is namelijk gevangen gezet door Willem van Oranje. Hij schijnt het met de tweede ega van Willem te hebben aangelegd, en haar zelfs zwanger te hebben gemaakt. Blijkbaar heeft chatbot Willem dit verdrongen 😉

Op de vraag wat de aanleiding was van de Tachtigjarige oorlog kreeg ik de volgende reactie:

Mon Dieu wat een vraag! Ick zou hier het antwoord niet op weten. Myn excuses! Probeert u eens iets anders te vragen, misschien ken ick dat wel!

De chatbot weet wel hoe de Tachtigjarige oorlog is begonnen.

Leuk initiatief!


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: