Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Sibrenne Wagenaar | 02-04-2019 | Article Rating | (0) reacties

In 5 stappen naar een optimaal blended leertraject

Met een klik op de knop heeft Hans een reflectieblog toegevoegd aan zijn digitale portfolio. Hans neemt deel aan een leertraject over projectmanagement en een van de leeractiviteiten is het schrijven van een reflectieblog aan het eind van elke week. Andere onderdelen van dit traject zijn het werken aan een project als casus, 1 keer per maand een interactief webinar met een ervaren projectmanager, een online leeromgeving om te werken aan opdrachten en ervaringen te delen met andere deelnemers, en elke 3 maanden een fysieke bijeenkomst om nieuwe vaardigheden te oefenen.

Een voorbeeld van een blended leertraject: een traject met zowel online als face-to-face onderdelen. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond (W. Rubens, 2019), maar de grote kunst blijkt om ze zo te ontwerpen dat het online deel ook echt werkt. Hoe zorg je ervoor dat Hans het aantrekkelijk vindt om ervaringen te delen en zijn reflecties in een blog op te nemen? Dat is nog niet zo gemakkelijk. Reden te meer voor een AppTalk voor de trainers en ontwikkelaars onder ons.

Hier de hele AppTalk zoals deze is verschenen in het tijdschrift Opleiding & Ontwikkeling, nummer 4 van 2019.

[su_document url=”https://ennuonline.com/site2017/wp-content/uploads/2019/04/22.-Apptalk-Optimale-blended-leertraject.pdf” width=”760″ height=”1000″]


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: