Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 23-10-2018 | Article Rating | (0) reacties

Vijftien jaar bloggen

Volgens ‘LinkedIn’ was ik al een paar dagen geleden vijftien jaar ‘werkzaam’ bij www.wilfredrubens.com. Maar het is toch echt vandaag exact vijftien jaar geleden dat ik met bloggen begonnen ben.

Ik ben destijds gestart met bloggen omdat ik aan den lijve wilde ervaren wat dit destijds nieuwe medium zou kunnen betekenen. Ik vond het toen al heel leuk om online te schrijven en informatie te delen. Ik had toen al ervaring met elektronische nieuwsbrieven. Voor BVEnet publiceerde ik eind jaren negentig al korte berichten over ICT in het onderwijs. Weblogtechnologie maakte het publiceren van ‘user generated content’ veel eenvoudiger.

Ik ben begonnen met het attenderen op interessante bijdragen. Al snel besloot ik Engels- en Duitstalige bijdragen toegankelijk te maken. Ook wilde ik waarde toevoegen door bijdragen te verbinden en te becommentariëren.

Vijftien jaar geleden had ik niet kunnen vermoeden dat ik zo veel te danken zou hebben aan deze beslissing. Mijn weblog is belangrijkste leermiddel (verwerken van informatie, reflecteren, verbinden, archiveren). Ik heb dankzij mijn blog heel veel mensen leren kennen. 

Dankzij mijn weblog heb ik een boek geschreven. Veel door mij geschreven artikelen en hoofdstukken zijn ook grotendeels gebaseerd op blogposts. Hetzelfde geldt voor presentaties en adviezen. Sinds ik werkzaam ben als zelfstandig adviseur, is mijn weblog mijn belangrijkste middel om me mee te profileren.

Inclusief dit bericht heb ik 7036 berichten en 22 pagina’s gepubliceerd. Ik heb 7052 reacties op mijn weblog ontvangen. De laatste maanden reageren lezers vooral via LinkedIn.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: