Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.
Vandaag vond traditiegetrouw bij mijn stamcafé, Café Jos, de opening van het bokbier seizoen plaats. Deze blogpost bevat een recensie van acht van de elf bokbieren die Café Jos dit jaar op de tap heeft.
Sinds 2014 organiseert Café Jos deze opening. In verband met mijn werk heb ik de opening verleden jaar moeten missen. Dit jaar was ik er weer bij. Mooie traditie.
Normaliter drink ik doordeweeks geen alcohol. Vakanties en de opening van het bokbier seizoen daargelaten.
Ik ben een relatief late ontdekker van bokbier. Begin jaren negentig dronk ik voor het eerst Grolsch bokbier. Dat kon me toen maar matig bekoren (te zoet). Inmiddels kijk ik weken uit naar het moment dat mijn stamcafé weer meer aparte bokbieren op de tap heeft. Door het jaar heen -winter, vroege voorjaar, late zomer- drink ik weleens de Aventinus, een doppelbock van brouwerij Schneider. Het najaar blijft echter de periode om te genieten van dit bijzondere seizoensbier. Wikipedia bevat met recht een aparte lemma van dit bier.
De opening begon met een korte toelichting van gastheer Martien. Vervolgens ontvingen de gasten een glas Lindeboom bok. 6,5%. Niet slecht, goed begin. Een mild bier, wat aan de zoete kant. Krijgt van mij rapportcijfer 7.
Daarna zijn we overgegaan op een proeverij -dus kleine glaasjes- van vier middenklasse bokbieren:
Gaan we naar huis, of wagen we ons nog aan een proeverij van de drie zware jongens van dit jaar? We gaan nog even door, en daar krijgen we geen spijt van.
Naam (verplicht) Naam Is Verplicht
E-mail (verplicht) E-mail Is Verplicht Ongeldig E-mailadres
Commentaar Is Verplicht
Bericht mij via e-mail over vervolg commentaar