Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 12-10-2014 | Article Rating | (0) reacties

Massive Open Online Course over het ontwerpen van ICT-rijk onderwijs #moocblou

Op 27 oktober aanstaande gaat de derde editie van de HANDSON MOOC van start. Deze Engelstalige massive open online course gaat over het ontwerpen van ICT-rijk onderwijs. Het Welten-instituut van de Open Universiteit is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering. Speciaal voor Nederlandse deelnemers start deze MOOC met een online master class.

Hands-on ICTDeze MOOC is ontwikkeld in het kader van het door de EU gesubsidieerde HandsOn-ICT-project. De MOOC heeft een doorlooprijd van 5 weken. Elke week staat een ander theme centraal (initiate, investigate, inspire & ideate, prototype, evaluate & reflect).

Dankzij de ontwerpaanpak werken de deelnemers stapsgewijs aan een ICT-rijke leeromgeving die een oplossing moet bieden voor een probleem in de eigen onderwijspraktijk. Deelnemers die de MOOC trouw volgen, ontvangen een certificaat. Op dit moment hebben zich 1377 internationale deelnemers ingeschreven voor deze MOOC.

De MOOC start met een master class van één week voor alleen de Nederlandse deelnemers. Deze masterclass begint op woensdag 29 oktober, en is gericht op het voorbereiden van Nederlandse deelnemers op deze Engelstalige MOOC. Zo worden onder meer de belangrijkste thema’s worden van de MOOC behandeld.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: