Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 01-10-2014 | Article Rating | (0) reacties

Opening Bokbier seizoen

Deze blogpost is wel héél erg ‘off topic‘. Gaat niet over technology enhanced learning, zelfs niet over politiek (waar ik soms over blog) maar over de opening van het Bokbier seizoen.

Bokbier seizoenDe meeste lezers van mijn blog weten het wellicht niet. Maar ik ben een grote bierliefhebber. Ik heb in mijn studententijd bijvoorbeeld lege bierflesjes van verschillende merken gespaard. Nog steeds drink ik graag op zaterdag bijzondere bieren. Als ik geen afspraken heb, ben ik daarom ‘s zaterdags rond borreltijd bij Café Jos in Nijmegen te vinden.

Vanavond opende Martien Evers van Café Jos het Bokbier seizoen. Ik heb daarvoor zelfs een spinningles laten schieten. Martien sloeg ter gelegenheid van het Bokbier seizoen een houten fust met Eichenhofener Doppelbock aan. Wauw. Vervolgens heb ik een proeverij van bokbier genomen (kleine glaasjes). Hieronder vind je mijn impressie:

  1. Steenbrugge Abdijbock. Hoppig, pittig, lekker. Cijfer 7,5
  2. Texelse Bock. Een zweem van zoet. Goed door te drinken. Vrij licht. Cijfer 7.
  3. Bronkhorster IJselbock. Voller bier. Een lekkere bitter. Prima nasmaak. Cijfer 8.
  4. Schelde Wildebock. Beetje rokerig. Pittig. De nasmaak associeert met bloemen. Cijfer 7,5.
  5. Hertog Jan Bockbier. Deed me denken aan honingdrop. Aan de zoete kant. Cijfer 6.
  6. La Trappe Bockbier. Mild bokbier. Beetje slap. Cijfer 6.
  7. Schneider Aventinus. Dit bier drink ik vanaf het najaar tot aan de zomer bijna altijd bij Café Jos. Eén van mijn ‘all time favorites‘. Stevig. Kruidig. Heerlijke afdronk. Cijfer 9.

Bokbier proeverij

Café Jos heeft deze bokbieren op het vat. Morgen volgt nog de Jopen Bok.

De Eichenhofener Doppelbock verdiende eigenlijk ook het cijfer 9. Een heerlijk, krachtig, bier.

Ik heb verder nog een collectors item mee naar huis genomen: ‘Mein Aventinus Barrique’ van brouwerij Schneider. Een doppelbock van 9,5%.  Voor een speciale gelegenheid.

De braadworsten, die Martien serveerde, heb ik aan mij voorbij laten gaan.

De herfst is in sommige opzichten een heerlijk jaargetijde.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: