Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 09-09-2014 | Article Rating | (0) reacties

Blended learning: van gaarkeuken tot sterrenrestaurant

Vandaag heb ik bij de Hogeschool VHL in Velp twee keer een interactieve presentatie verzorgd over blended learning. Daarbij heb ik onder meer bovenstaande metafoor gebruikt.

Ik heb de aanwezigen onder meer een beter beeld willen geven van de veelzijdigheid van blended learning. Daarbij heb ik de onderverdeleing in modellen voor blended learning -die ik vaak gebruik- aangepast.

Ik maak nu een onderscheid tussen modellen die ervan uitgaan dat je ICT vooral op school gebruikt (zoals het klas rotatiemodel of het lab rotatiemodel) en modellen die ervan uitgaan dat je leert met behulp van ICT op school en elders (zoals het self-mix model of het ‘verrijkt virtueel’ model).

Verder heb ik de metafoor gebruikt van het restaurant (vrij naar collega Paul Kirschner). Wat beïnvloedt of een restaurant een sterrenrestaurant is of een fast food restaurant? Dat zijn de recepten, kooktechnieken, gereedschappen, ingrediënten, vakmanschap (m/v) en het restaurant zelf (gebouw, ambiance).

Wat beïnvloedt de ‘blend’ binnen het onderwijs? Dat zijn het curriculum, didactiek, leertechnologieën, leerinhouden, docenten en het ‘leerlandschap’.

Hieronder vind je mijn slides.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: