Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 31-08-2014 | Article Rating | (2) reacties

Een nieuwe Macbook Pro

Vanochtend heb ik mijn Macbook op Marktplaats gezet. Verleden week heb ik namelijk een nieuwe Macbook Pro gekocht.

MacbookIk heb mijn eerste ‘Macbook 13-inch, aluminium’ in juni 2009 gekocht. Ik heb deze met veel plezier intensief gebruikt. De laatste maanden werd deze Macbook echter erg traag. Dat komt omdat ik vrij zware programma’s, vaak tegelijkertijd, gebruik. Ook loopt de accu na ongeveer anderhalf uur leeg. Ik heb er aan zitten denken of ik mijn Macbook zou upgraden met meer geheugen. Uiteindelijk heb ik daar niet voor gekozen.

Toen ik anderhalve week geleden terugkwam van vakantie en mijn foto’s op mijn Macbook wilde zetten en bewerken, duurde het ruim een half uur voordat de Macbook was opgestart. Dat was voor mij de druppel.

Ik heb vervolgens een Macbook Pro aangeschaft (13 inch, Retina-beeldscherm). Deze heeft 8GB geheugen en een 2,8 GHz Intel Core i5 processor. In combinatie met de 500 GB Flash-opslag capaciteit presteert deze Macbook uitstekend. Hij start razendsnel op, programma’s worden zeer snel gestart en documenten worden in een flits geopend. Bovendien gaat de accu zo’n 8 uur mee. Dankzij het Retina-beeldscherm heb ik een haarscherp beeld.

Het is me ook opgevallen hoe snel ik deze nieuwe Macbook klaar voor gebruik had. Ik heb via Timemachine een back up gemaakt van mijn oude Macbook. De laatste versie heb ik vervolgens op mijn nieuwe Macbook gezet. Daar had ie anderhalf uur voor nodig. Dat komt door de vele programma’s en bestanden.

Vervolgens bleek dat ik een nieuwe activeringscode voor Microsoft Office nodig had (aangeschaft via Surfspot). Ook moest ik SPSS opnieuw installeren (startte niet meer op). Maar voor de rest kon ik alle applicaties en documenten meteen gebruiken.

Het meeste werk was het opruimen van de oude Macbook. Ik wilde deze namelijk niet zomaar herinstalleren om bepaalde aanvullende software ongemoeid te laten. Op zo’n moment kom je er achter hoe veel applicaties, muziekbestanden, foto’s en documenten je hebt. Op dit moment ben ik de zogenaamde vrije ruimte aan het wissen zodat verwijderde bestanden niet meer kunnen worden teruggehaald.

De oude Macbook functioneert nu overigens weer goed. Voor normaal gebruik (internet, kantoorapplicaties, foto’s Facetime) voldoet ie nog prima. Hoewel ik dit apparaat intensief heb gebruikt, is deze nog in goede staat. De stroomkabel is slechts enkele maanden oud.

De specificaties zijn

  • Macbook 13-inch, aluminium, juni 2009 gekocht
  • Processor: 2 Ghz Intel Core 2 Duo
  • Geheugen: 4 GB 1067 MHz DDR3
  • Videokaart NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
  • Software OS X 10.9.4
  • 250 GB harde schijf

De vraagprijs op Marktplaats bedraagt € 300. Ik heb vermoedelijk al een koper.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Maarten
Van Maarten | 02-09-2014
Dit verhaaltje past prima in het thema: 'wat heb je tijdens je zomervakantie gedaan?' Ik denk dat zelfs een basisschoolleerling hier geen hoog cijfer op zou scoren....
Harm
Van Harm | 02-09-2014
Hi Maarten. Wat je hebt gelezen, is een 'ontboezeming' van Wilfred Rubens op zijn weblog. Zo'n 'wat heb ik gedaan'-bijdrage lijkt mij prima te passen op een blog. In de rubriek Bloggers laat e-learning.nl zien wat bloggers te melden hebben. Wij filteren niet. Dus dat is inclusief wat zij over hun 'zomervakantie' kwijt willen :-)
Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: