Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 20-06-2014 | Article Rating | (0) reacties

Fanmail en motivatie 3.0

Ik krijg wel vaker waarderingen voor mijn blog. Dat stel ik altijd op prijs. Maar gisteren kreeg ik wel iets heel speciaals.

Waardering blog via briefGisteren ontving ik op mijn privé-adres een handgeschreven brief (met op de voorkant de vermelding: afdeling fanmail). De auteur gaf mij daarin een schouderklopje voor de energie die ik stop in mijn weblog waarvan hij -naar eigen zeggen- veel leert.

Ik vind dit erg origineel. Dit vind ik nu een voorbeeld van wat Daniel Pink ‘motivatie 3.0’ noemt. Het is geen beloning die je verwacht, op basis van een bepaalde inspanning (“if-then”). Pink pleit voor onverwacht belonen. Dat bevordert de intrinsieke motivatie en de creativiteit van mensen. Vooral kenniswerkers zouden op deze manier beloond moeten worden.

Ik vind het prachtig om te zien dat in een tijd waarin we laagdrempelige mogelijkheden hebben om te waarderen door bijvoorbeeld te liken of te delen (waar natuurlijk helemaal niets mis mee is), een lezer de moeite neemt om een brief te schrijven.

Ik zou de auteur van de brief graag persoonlijk willen bedanken. Ik heb echter alleen een voornaam.

Beste auteur,

Het is natuurlijk prima als je anoniem wilt blijven. Bij deze dan hartelijk bedankt. Maar als je me je mailadres via het contactformulier stuurt, dan krijg je een persoonlijk bedankje.

Groet,

Wilfred


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: