Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Wilfred Rubens (redactie) | 30-04-2014 | Article Rating | (0) reacties

Mijlpalen in de geschiedenis van e-learning

E-learning is een relatief nieuw fenomeen. Volgens Karla Gutierrez kent de geschiedenis ervan tien belangrijke momenten.

Volgens Gutierrez is de lancering van de naam 'e-learning' in 1999 één van die 'great moments'. Maar als je het fenomeen beschrijft als het faciliteren van leren met behulp van informatie- en communicatietechnologie, dan moeten we verder de geschiedenis in.

De auteur noemt daarom de lancering van de eerste personal computer als eerste mijlpaal. Andere mijlpalen zijn onder meer de ontwikkeling van de eerste multimedia PC, de Dot Com boom (onder meer met de brede adoptie van breedband), de opkomst van web 2.0, het mobiele web, HTML5 en Tin Can.

Behalve Tin Can en de term 'e-learning' gaat het bij Gutierrez vooral om technologische ontwikkelingen. Opvallend daarbij is dat zij de lancering van het world wide web rond 1994 niet noemt.

Verder mis ik onder meer de eerste computer based training, de opkomst van leermanagement systemen, de eerste standaarden en specificaties, de eerste publicaties over didactiek en e-learning en de aandacht voor meer informele vormen van e-learning in dit lijstje.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?
Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: