Bloggers

Een overzicht van blogs geschreven door aanbieders die zich hebben aangesloten bij e-Learning.nl.


Van Avetica | 17-01-2018 | Article Rating | (0) reacties

Moodle toets modus Uitgestelde feedback met uitleg

Een Moodle toets kun je op verschillende manieren aan cursisten tonen. Je stelt dit op toetsniveau in door een keuze te maken bij de optie ‘Hoe vragen zich gedragen‘. Bij alle mogelijkheden maak je gebruik van vragen die zijn opgenomen in de vragenpool. Hieronder twee van de meest gebruikte opties.

Uitgestelde feedback
Bij deze modus wordt alle feedback uitgesteld totdat de cursist de toetspoging afsluit. Deze optie wordt meestal toegepast wanneer het gaat om een examen of afsluitende toets.

Onmiddellijke feedback
In deze modus wordt onder de vraag een [Controleer] knop getoond waarmee de cursist zijn antwoord direct kan controleren. Ook wordt onmiddellijk feedback getoond. Deze optie wordt veelal gebruikt wanneer het gaat om een zelftest.

Plugin
Met de plugin ‘Uitgestelde feedback met uitleg‘ krijg je een extra optie beschikbaar. Deze modus zorgt ervoor dat de cursist onder elke toetsvraag de gelegenheid krijgt om zijn antwoord toe te lichten. Het geven van uitleg kan niet verplicht gemaakt worden en ook kan het niet ‘automatisch’ beoordeeld worden.

Hoe zou je de methode in kunnen zetten?

  1. De docent kan er voor kiezen de punten voor een vraag handmatig aan te passen als het gekozen antwoord fout is  maar misschien een deel van de punten te geven als de uitleg over de aanpak of methode wel correct is.
  2. De cursist krijgt de gelegenheid om toelichting te geven op zijn overwegingen bij het gekozen antwoord. Wanneer later de resultaten en feedback worden vrij gegeven zien ze hun eigen overweging en is een goede reflectie mogelijk.

Als deze methode in jouw onderwijssituatie past installeer dan de plugin die beschikbaar is vanaf Moodle 2.6. Pas de taalstring ‘Give your reasons’ na installatie nog even aan naar je eigen tekst.


© Avetica, Peter Jonker for Moodlefacts.nl, Jan 2018. | Permalink
Post tags: , ,

Moodlefacts is een initiatief van Avetica, dé Moodle expert van Nederland en België.
Het bericht Moodle toets modus Uitgestelde feedback met uitleg verscheen eerst op Moodlefacts.nl.


Lees het hele artikel


Hoe waardeert u deze bijdrage?




Reacties

Plaats hieronder uw reactie.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Voer de hierboven staande code in: